Ezzel az őrületes TikTok-trükkel többé nem okoz gondot az eper megtisztítása

Bár az eper levelei elvileg ehetők, az édes gyümölcsöt sokkal szívesebben fogyasztjuk. Leggyakrabban megfogjuk a leveleinél és leharapjuk a bogyós termést. Ha azonban salátához vagy desszerthez készítjük elő, a megtisztítása hosszabb időt vehet igénybe. Többé azonban nem kell ezzel bajlódnunk, egy TikTok-trükk ugyanis minden eddiginél könnyebbé teszi a folyamatot.

Dean Edwards séf a TikTokon osztotta meg kedvenc módszerét az eper leveleinek eltávolítására. Egyetlen eszközt, egy szívószálat használ csupán. A szívószálat a gyümölcs aljától kezdve a tetejéig benyomja, majd kihúzza a levelekkel együtt.

A praktikának köszönhetően az eper legfinomabb, leglédúsabb részei maradnak csak meg.

@deanedwardschef How to hull a strawberry #cookinghack #foodtips #foodhack #ukfood #tiktokfood #cookingtips #tiktokuk #foodie #food #cook ♬ original sound - Dean Edwards

Azok, akik nem akarják elpazarolni az eper ilyen módon eltávolított részeit, akár turmixot is készíthetnek belőle. Sokan önmagában is megeszik a szamóca levelét, mely polifenolokat és C-vitamint is tartalmaz, így javíthatja a szív egészségét, csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát és erősítheti az immunrendszert is.

(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)

konyhai trükk | tipp | eper | praktika | gyümölcs | trükk

FOLYTASD EZZEL

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A Balaton legstílusosabb titka: saját partszakasz, jakuzzi és nyugalom, amit máshol nem kapsz meg
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom