Valamit nagyon tud ez a tóparti kis ház

Helyi anyagokból készített fenntartható épületet a HaysomWardMiller Architects Skóciában. A tóparti házikó elnyerte a Riba Év Háza díját 2018-ban.

A Lochside House egy három blokkból álló épületcsoport, amelyhez hozzákapcsolódik a kerámiaművész tulajdonos műhelye is.

Az épület tökéletesen simul a tájba: a tető formái a környező zord hegyekét tükrözik, a hatalmas ablakokból csodás kilátás nyílik a vad természetre.

Helyiek a felhasznált anyagok is: égetett vörösfenyő, amelyet szárazon rakott kőfal óv. És persze megjelenik a fenntarthatóság is, semmilyen közüzemi hálózatra nincs rákötve, a ház elvan a fúrt kútból származó vízen és a napfényen.

A RIBA díja mellett a Lochside House skót építészeti díjat is nyert.

tópart | fenntarthatóság | építészet | RIBA International Prize | fenntartható

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom