Ebbe a két európai országba áramlott a legtöbb turista az idén

Érdemes egy pillantást vetni az Eurostat adataira.

Ezek szerint Európán belül Olaszországban és Franciaországban töltötték el a nyaralók a legtöbb vendégéjszakát. Az összes rendelkezésre álló férőhely egyharmadát adta el ez a két ország, ami szám szerint 5,1 milliót jelent, ez pedig a legnagyobb arányt képviseli az EU-ban.

Spanyolország a harmadik helyre csúszott 3,8 millió férőhellyel, ami az összes ágy 13 százalékát teszi ki. A negyedik helyen Németországot találjuk 3,5 millió ággyal, majd Hollandia következik öt százalékkal, Horvátország, Ausztria és Görögország négy-négy százalékkal, majd Svédország, Lengyelország és Csehország jön 3 százalékkal.

Spanyolország, Somiedo Nemzeti Park

Az olasz statisztikai hivatal, az Istat adataiból az derül ki, hogy január és augusztus között a vendégéjszakák száma 74,7 százalékkal nőtt 2021-hez képest. Egy másik kutatás szerint

Olaszországba gyakran utaznak a turisták a gyógyfürdők és wellnessélmények miatt, de Róma is nagyon népszerű.

A kempingeket és turisztikai falvakat 2022-ben összesen 10 és félmillió turista kereste fel, ami 11 százalékos növekedés az előző évhez képest. A látogatók összesen 73 millió éjszakát töltöttek el. A vendégek 57 százaléka érkezett külföldről, ezen belül is az utazók 75 százalékát a Németországból, Ausztriából, Svájcból, Hollandiából és Dániából érkezők tették ki. Az eltöltött éjszakák átlagos időtartama 6,8 napról majdnem hétre nőtt.

Ha te is imádod Olaszországot, de elkerülnéd a tömeget, akkor ezt a csodás kisvárost érdemes felfedezned, ha pedig egy jót ennél, erre indulj!

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

 

utazás | turisták | legnépszerűbb | olaszország | úti cél

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom