Ezeket az európai tavakat imádjuk a legjobban – Legalábbis az Instagram szerint

Mivel több mint félmillió természetes tó található Európában, ezért nehéz dolgunk van választani, ha olyan tóparti nyaralást szeretnénk, ami nemcsak emlékezetes lesz, hanem egyben festői környezetben is játszódik. A keresgélés és a tervezés megkönnyítése érdekében a Lausanne Tourisme összegyűjtötte a leginkább Instagram-pozitív  tavakat a kontinensről, hogy némi inspirációt nyújtson.

Egészen pontosan arról készített összeállítást, hogy a népszerű képmegosztó közösségi oldalon hány fotót találunk egy-egy tóról, ha a címkéket vesszük figyelembe.

Az első helyen nincs meglepetés, hiszen az olaszországi Comói-tó a győztes a maga egymillió hashtagjével, amit ha lebontunk a tó területére, négyzetméterenként átlagban 9,7 darab fotót kapunk róla.

Olaszországból egyébként három tó is képviselteti magát a top húszban: a Garda-tó mindjárt a második helyen áll 975 846 címkével, a Maggiore-tó pedig a kilencediken tanyázik valamivel több mint negyedmillió megjelölt fotóval.

Svájc gleccsertavai is pazarul szerepelnek; a Genfi-tó az összetett lista harmadik helyét foglalja el félmilliónyi fotóval, a Boden-tó a nyolcadik helyen áll 268 908 képpel, a Zürichi-tó a tizedikre ért oda 166 310 fényképpel, mít a Luzerni-tó a 12. helyre futott be az alkalmazásban megjelölt 150 ezer poszttal.

Skóciának és Németországnak is két-két tava került be a legjobb húszba, igaz, Skócia a Loch Lomond és Ness tavakkal az igen előkelő negyedik és ötödik helyen található.

A magyarok körében népszerűnek számító Plitvicei-tavak (348 205 hashtag) és a Bledi-tó (308 401 címke) a hatodik, illetve a hetedik helyre volt jó. További érdekesség, hogy a szintén kedvelt Hallstatt melletti tó csupán a huszadik helyet foglalja el alig 49 ezer címkével.

Ha Itália és vízpart, akkor általában tengerre gondolunk, pedig a kontinens egyik legkívánatosabb országában elképesztően gyönyörű tavakat találni – leginkább a hozzánk közelebbi északi tartományokban. Mutatunk öt, nálunk talán kevéssé ismert tóparti kisvárost, ahová érdemes elutazni egy hatalmas adag dolce vitáért.

(Forrás: Breakingtravelnews.com, fotók: Pixabay, Getty Images)

tavai | toplista | instagram | Európa | legnépszerűbb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom