Így szivárognak vissza észrevétlenül az európai turisták Oroszországba

Nőtt a beutazások száma idén Oroszországba, legalábbis a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) határátlépési adatai szerint.

Január és március között 17 százalékos növekedést regisztráltak a tavalyi év azonos időszakához képest, vagyis 2,78 millióról 3,27 millióra nőtt a belépések száma.

Uniós állampolgárok 11,8 százalékkal, vagyis 12 ezerrel több látogatást tettek, amelyek száma így a tavalyi első negyedévi 101 900-ról 113 900-ra nőtt.

A legtöbbször lettek, litvánok, finnek, észtek és lengyelek utaztak Oroszországba, míg más országokból kevesebben érkeztek, mint korábban.

Kínából viszont mintegy négy és félszer többen jöttek, igaz ez is csak 84 200 belépést jelent, ami elmarad a járvány előtti, 2020 január-márciusában mért 113 800-as számtól. A legtöbb látogató a volt közép-ázsiai szovjet köztársaságokból, Üzbegisztánból, Kazahsztánból és Tádzsikisztánból érkezett, innen 50-80 százalékkal nőtt a belépések száma.

Az Ukrajnából érkezők száma viszont drasztikusan visszaesett 769 ezerről 55 500-ra.

2022-ben összesen 13,1 millió volt az Oroszországba irányuló összes látogatás, amely magában foglalja a turizmust, a munkát, a tanulást és az üzleti tevékenységet is. Az FSZB adatai ugyanakkor a határátlépések teljes számát veszik figyelembe, amelyben benne van ugyanazon külföldi állampolgárok többszöri útja is.

Európa viszont egyáltalán nem látja szívesen az oroszokat függetlenül attól, hogy kik és milyen céllal akarnak utazni. Ezért rengetegen célozták meg ezt az országot, amelynek fel is virágoztatták a gazdaságát.

(Forrás: The Moscow Times, képek: Getty Images, Unsplash)

 

belépés | Európa | utazás | turizmus | turisták

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom