Exkluzív halászhajóról is meghódítható már Velence

Velence varázslatossága mindenkit magával ragad, sokan azonban megfeledkeznek arról, hogy jóval több egy városnál. 118 sziget és páratlan lagúnák alkotják, amit most a vaporettók mellett egy egészen hihetetlen halászhajóról is felfedezhetünk.

Az Eolo névre hallgató halászhajó tulajdonosa Mauro Stoppa, aki nemcsak a lagúnák királya, de világszínvonalú séf is. Ötvenhat méteres bárkája pedig tizenkét fő befogadására is képes az egy, vagy többnapos hajóutak során.

A kalandtúra messze elkerüli a nyüzsgő turistanegyedeket, sokkal inkább feltárja a helyi érdekességeket és a rejtett kincseket, így megmutatja San Lazzaro örmény kolostorát Tiepolo remekművel és 3500 éves egyiptomi múmiával. A vendégek találkoznak a helyi halászokkal és kézművesekkel is, hiszen ellátogatnak Buranóra, amely csipkéiről és szivárvány-színekben pompázó házairól híres, valamint Torcellóra is, aminek harangtornyáról szenzációs kilátás nyílik a lagúnára.

Az Art in the Lagoon expedíció azonban ennél még többet nyújt. Mauro Stoppa ugyanis Allison Zurfluh svájci művésszel társult és arra ösztönzik a vendégeiket, hogy maguk is vessék papírra mindazt, amit az utazás ad nekik.

Akvarell-készleteket kapnak a látogatók, sőt, még a festővel közösen is alkothatnak csodálatos műveket a lagúna titkairól, gondolákról, kolostorokról, vagy a környék páratlan élővilágáról.

Búcsúajándékként Allison mindenkinek egy dedikált alkotással kedveskedik, amit magukkal vihetnek, hogy az utazás emlékét örökre megőrizhessék.

Mauro és Allison elszánt védelmezői a lagúna sérülékeny ökoszisztémájának, így mindent megtesznek, hogy a hajóút maximálisan megfeleljen a fenntarthatóság követelményeinek. A három- és hatnapos körutazások során régi halászházakban, négyszáz éves fogadókban és exkluzív szállodákban is megszállhatnak a vendégek, akik minden este világhírű éttermekben vacsorázhatnak.

A motorcsónakok által felkavart hullámok már jó ideje fenyegetik a lagúnák városát. Erodálják a régi épületek alapjait, aminek következtében azok akár össze is omolhatnak. Az Olaszországban csak moto ondoso néven emlegetett eróziót a motorcsónakok, vízibuszok és kompok jóvoltából az épületek falához csapódó hullámok okozzák. A problémára a Salone di Nautica hajókiállításon bemutatott új elektromos hajó lehet a megoldás.

(Fotók: Paolo Spigariol)

 

hajó | velence | utazás

FOLYTASD EZZEL

Elképesztő, csaknem 130 éves fővárosi melegrekord dőlt meg kedden

Visszatér az Uber Magyarországra, és pont azok hozzák vissza, akik korábban ellehetetlenítették

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom