Ezekben a városokban a legdrágább új életet kezdeni

Három svájci az első tízben.

Ha külföldi munkavállalásban gondolkodunk, érdemes alaposan körbejárni a témát, hiszen vannak olyan városok, ahová meglehetősen drága mulatságnak számít elköltözni. Ebben segít a legdrágább városokat vizsgáló egyik legfrissebb kutatás, ami még idén márciusban készült,

tehát a világjárvány hatásait nem tudta figyelembe venni.

A Mercer cég által összeállított rangsorban egy örök favorit, Hongkong végzett az élen; a politikai zavargások és extrém magas ingatlanárak miatt jelenleg a hét és fél milliós metropoliszban a legdrágább élni. A második némi meglepetésre a türkmenisztáni Asgabat lett, melynek oka a gazdasági válságban, az élelmiszerhiányban és a hiperinflációban keresendő.

A képzeletbeli dobogóra még Tokió állhatott fel, New York csak hatodikként zárt. A megélhetést leginkább befolyásoló tényezők közé a devizaárak ingadozása, a szolgáltatások és a szállások költségének emelkedése került.

Érdekesség, hogy a tíz legdrágább városból hatot Ázsiában kell keresni, míg a három európai mindegyike Svájcban található. Az Afrika üzleti fővárosaként emlegetett nigériai Lagos (18.) pedig megelőzte a 19. helyen végzett Londont.

Ami a másik végletet illeti, a Mercer szerint a 209.-ként, vagyis utolsóként rangsorolt Tuniszban a legkedvezőbbek a feltételek, a tunéziai fővárost a namíbiai Windhoek és az üzbegisztáni Taskent előzi közvetlenül, tehát ezekben a városokban a legolcsóbb az élet.

A legdrágább városok élmezőnye:

1. Hongkong
2. Asgabat (Türkmenisztán)
3. Tokió (Japán)
4. Zürich (Svájc)
5. Szingapúr
6. New York (USA)
7. Sanghaj (Kína)
8. Bern (Svájc)
9. Genf (Svájc)
10. Peking (Kína)

Ez is érdekelhet:

Amerika öt legdrágább szállodai szobája közül három New York-i

Las Vegas és Miami fért még be egy-egy szobával a legdrágább ötösbe a három New York-i mellé.

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

élet | toplista | legdrágább városok | külföld | munkavállalás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom