Ezt tartsuk szem előtt, mielőtt hűtőt vásárolnánk

A háztartási gépeinket jellemzően azért vásároljuk, hogy kényelmesebbé tegyék az életünket. Az ételeink megfelelő tárolása azonban amellett, hogy kényelmi, egészségügyi kérdés is. Éppen ezért fontos, hogy jól válasszuk meg a jövendőbeli hűtőszekrényünket.

Számos szempontot érdemes figyelembe venni, mielőtt böngészni kezdünk vagy vásárolni indulunk. Ne kapkodjunk, igazán részletes termékismertetők és műszaki leírások várnak minket. Ezeket online is elérhetjük, így tehát akár otthonról, a fotelből is megrendelhetjük konyhánk, kamránk legújabb tartozékát.

Legyünk energiatakarékosak

Az Európai Unió nemrégiben teljesen átalakította az elektronikai cikkek energiabesorolási táblázatát. Ennek oka, hogy minél kevesebb elektromos áramot fogyasszunk, hatékony működtetés mellett.

A hűtőszekrények és fagyasztók esetében is ajánlott figyelembe venni az egyes készülékek energiafogyasztását. Ez egyrészt környezetvédelmi szempontból is fontos, másrészt a pénztárcánknak sem mindegy. A villanyszámlán ugyanis hamar meglátszik, ha korszerűbb, takarékosabb modellre váltunk.

A nagyobb nem mindig jobb

Természetesen fontos, hogy mekkora lesz a hűtőnk. Ennek nem csupán azért van jelentősége, mert be kell férnie a konyhába. Bár kétségkívül ezt is szem előtt kell tartanunk. Azonban azt is át kell gondolnunk, hogy mekkora belső űrtartalomra van valójában szükségünk.

Ha csupán egy-két fős háztartásban élünk, nem feltétlenül gazdaságos egy dupla ajtós hűtő. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha gyakran, de kevés élelmiszert vásárolunk. Azonban ha nagy a család, vagy szeretünk jó előre betárazni hűtést igénylő termékekből, más a helyzet. Ilyenkor jól jön egy nagyobb, akár fagyasztóval ellátott fridzsider.

Fagyasztóval vagy anélkül?

Azt, hogy szükségünk van-e fagyasztóra, alapvetően a mindennapi szokásaink határozzák meg. Ha egyáltalán nem használunk mirelit alapanyagokat, akkor elég egy hűtőszekrény, esetleg egy fagyasztórekesz.

Azonban ha szokásunk jól bevásárolni a hentesnél, és szívesen főzünk fagyasztott összetevőkből, akkor szükségünk van fagyasztóra. Sőt, akár egy különálló fagyasztószekrényt vagy fagyasztóládát is érdemes lehet beszerezni. Az onlineMárkaboltok kínálata igazán színes, számos márka és típus megtalálható itt.

Extra funkciók a hűtőszekrényekben

Több funkció van a modern hűtőkben, amelyek még korszerűbbé teszik az ételek tárolását. A frissen tartó fiókokban a zöldségek és a gyümölcsök hosszabb időn át megőrzik frissességüket. Nagyon praktikus tartozék a hűtőszekrényekben a szellőztető, amely kivezeti az esetleges kellemetlen szagokat.

Igazán innovatív megoldás az áthelyezhető ajtó. Ez lehetővé teszi, hogy bármelyik oldalra nyithassuk a hűtőnket. A variálható belső elosztás már nem csupán a hűtő, hanem a fagyasztó térben is elérhető. Érdemes minél több modellt megnézni, minőségi darabok várják a vevőket.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom