Szívesen felfedeznénk a Dolomitok titkait ilyen fenntartható faházikókból

Egy milánói építészstúdió, a Peter Pichler Architecture kidolgozott egy remek koncepciót, ami alapján kissé futurisztikus, ugyanakkor maximálisan környezetbarát faházakat telepítenének az olasz Dolomitok oldalába.

A projekt keretein belül egy már létező hotelt bővítenének ki a további szálláshelyekkel, amelyek a természet maximális közelségének köszönhetően egészen újszerű élményt garantálnának a látogatók számára. A faházikók elnyújtott alakját a környező fenyőfák ihlették.

A kétszintes lakóegységek 35-45 négyzetméternyi helyet biztosítanak, az alsó szinten egy társalgó, míg az emeleten a hálószoba és a fürdő kapott helyet.

A két szintet kis belső lépcsősor kapcsolja össze. Míg kívülről feketére festenék, belül meghagynák a fa természetes színét, ezzel megteremtve a kellemes, meleg és otthonos környezetet. Erre nagyban ráerősítenek a jókora ablakok, amelyeken keresztül meg lehet csodálni az olasz Dolomitok minden szépségét.

A projekt tulajdonképpen azt a célt szolgálná, hogy meghonosítsa a turizmus egy új, természetközelibb formáját, egészen újszerű és egyedi élményt nyújtson a hagyományos hotelekhez képest. Ezek a kompakt kis faházikók lehetővé teszik, hogy lakóik beleolvadjanak a természetbe, eggyé váljanak a környezettel. Ha pedig már a Dolomitoknál tartunk,

akkor bizony ez is érdekelhet:

A Dolomitoknál jobban semmi sem hozza a szürke ötven árnyalatát

Az olasz tengerpart után a legjobb dolog olasz hegyekben lenni.

(Képek: World Architecture)

faház | környezetbarát | építészet | dolomitok | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom