Két ital van, amit soha sem isznak a repülőn a légiutas-kísérők

Pedig sokan kérik a fedélzeten is.

– Hacsak nem vagyunk makacsok vagy mindenre elszántak, nem iszunk a gépen elérhető kávéból vagy teából – kezdi mindjárt a légikísérőként dolgozó Cierra, arra a témára reflektálva, mely italokat érdemes elkerülni a repülőn.

– A víz, amit a kávéhoz és a teához használunk, ugyanabból a víztartályból származik, amit lényegében soha sem tisztítanak ki. Bár a légitársaságok azt mondják az utasoknak, hogy rendszeres víztesztet végeznek, ezzel szemben nekünk elárulták, hogy körülbelül hat-kilenc hónapig tart egy vizsgálat egy repülőgépen. És nem fogják kitakarítani azt a tartályt, hacsak nem találnak valamit! – tette hozzá.

A szintén ebben a szakmában utazó Betty szerint az utasoknak ugyanezen okból kifolyólag nem ajánlja a kávét és a teát, mivel ugyanazt a vizet használják hozzá, ami a mosdórendszerben folyik.

Kérjenek helyette inkább palackozott vizet.

Egy személyzeti tag szerint megtörtént, hogy egyszer „végeztek egy E. coli-tesztet, melyen úgymond nem ment át a vizük, aztán jött a karbantartó, megnyomott néhány gombot, és végül átment”.

Néhány másik dolgozó és mérnök azonban azt mondja, hogy „a légitársaságok víztartályait rendszeresen ellenőrzik és fertőtlenítik, továbbá a kávéfőzéshez használt kannákat minden repülés után kicseréli a catering”.

– Honnan tudod, hogy a víztartályokat soha nem tisztítják? A repülőgép-karbantartásnál dolgozom, és nagyon szigorú szabályaink vannak, amelyeket minden repülőgép esetén alkalmazni kell – írta erre válaszul egy szakmabeli.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

repülés | fedélzet | légiutas-kísérők | ital | kávé

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom