Egy felmérés szerint van egy ok, ami miatt akár jóval többet is fizetnénk utazásunkért

Az Euromonitor International legfrissebb jelentése megállapította, hogy az utazók közel nyolcvan százaléka hajlandó legalább tíz százalékos többletköltséget vállalni azért, hogy útja kevésbé károsítsa a környezetet. A fenntarthatóság ezek szerint a folyamatosan növekvő megélhetési költségek mellett is kiemelt szemponttá válik.

Az Euromonitor Sustainable Travel Index 2023 szerint a turisták negyvenegy százaléka hajlandó harminc százaléknál is több plusz kiadást vállalna az ökoturisztikai kalandokért. A fenntarthatósági úti célok között az első helyen Svédország áll, a második Finnország, a harmadik pedig Ausztria.

A top húszban tizenhét európai ország található, a legjobbak közé Uruguay is bekerült első dél-amerikaiként.

A jelentésből kiderült az is, hogy az elmúlt öt évben a fenntarthatóság terén sokat fejlődött Egyiptom és a Maldív-szigetek.

A városok közül Melbourne a fenntarthatóság élvonalába katapultálta magát,

köszönhetően annak az ambíciózus céljának, hogy 2040-re nulla nettó károsanyag-kibocsátást érjen el. A második helyezett Madrid, a harmadik pedig Sevilla lett.

A fenntarthatóságot priorizáló turisták körében Ausztrália, Izland és Új-Zéland a három legnépszerűbb úti cél. Új-Zéland azonban nemcsak a környezetvédelemre törekszik, hanem arra is, hogy olyan pozitív örökséget teremtsen, amelyből a jövő nemzedékei is profitálhatnak.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

környezetvédelem | utazás | fenntarthatóság | ökoturizmus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom