Csodaszép dolgokkal nyitja a nyarat az áruházban kiállított Kabinka

Magyar formatervezők legfrissebb alkotásai töltik meg élettel a MaxCity áruház Hello Wood Kabinkáját.

A kiállított Hello Wood Kabinkának és a Magyar Divat & Design Ügynökségnek (MDDÜ) már van közös története, tavaly ugyanis 360 Design Budapest címmel kiállítást rendeztek, melynek keretében újonnan tervezett lakberendezési tárgyak ékesítették a különleges kabinházakat.

Idén az akciót megismétlik, ezúttal pedig az Ügynökség két mentorprogramjában, a design Start-ban és a design Speed-ben résztvevő formatervezők kapnak lehetőséget arra, hogy bemutatkozzanak.

A 2022-es design START mentorprogramjának alkotásai között megtalálható

Botos Balázs Grip csészéje és Unhurt/Rocky vázája; az itthon. kerámia tányérjai, fedeles tárolója és ebonizált használati tárgyai;

Kata Font Home Plan Black vállfája, valamint Polka Varieté fogas szettje; Norna abyss széke, SPlay íróasztala és Námi heverője; Sáfrán Anett Halle csészekészlete és Era vázája; továbbá a Vivoid márka Green Wall textil falburkolata.

A design SPEED program résztvevőitől látogatók olyan design remekeket láthatunk, mint a Blum & Wolf Möbio Loop függőlámpája és Möbio Curve állólámpája, a Concrazy Terrazzo asztalai,

a Forms Design Mix székei és asztala, a Madzag dog Mökki kutyaágya és párnája, a Sandart&Co Kft. Propeller lámpája,

továbbá sarakele Tangens kanapéja, ülőkéje, Wally éjjeliszekrénye, Bruno íróasztala vagy a Cotangens székek.

A Hello Wood évek óta foglalkozik kabinok tervezésével és építésével, és az alacsony energiafelhasználású, környezettudatos kisházak új módját népszerűsítik a lakhatásnak. A személyre szabható Hello Wood kabinokban – amilyen a MaxCityben kiállított házikó is – kevesebb, mint harminc négyzetméteren alakítható ki kényelmes és praktikus élettér.

A minimalista, magas minőségű kabin falai között mindenki megtalálhatja, amit keres, legyen az hangulatos hétvégi ház, csendes dolgozó- és vendégszoba a kert végében vagy különleges szálláshely, és remekül érvényesülnek a magyar tervezők izgalmas bútorai és tárgyai is.

A kiállítás december 31-ig látható a törökbálinti Max City bútoráruházban,  a látogatók pedig rendelhetnek is berendezési tárgyakat a formatervezőktől.

A Kabinka már több rangos nemzetközi elismerést is kapott, például a világ leginnovatívabb épületei közé is bekerült.

(Forrás: Magyar Divat & Design Ügynökség, képek: Komlósi Gábor)

kabinka | formatervező | dizájn | max city | Magyar Divat & Design Ügynökség

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom