A Google új keresési lehetőségével könnyebben megtalálhatod a fenntartható szállodákat

A Google egy ikon segítségével oszt ökológiai tanúsítványt azoknak a szállodáknak, amelyek ellenőrizhetően komoly erőfeszítéseket tesznek szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentése érdekében.

A szálláshelykeresés esetében az általában az ár-érték arány a legfontosabb szempont, ám a fenntarthatóság is egyre inkább számít. Pontosan ezért készítette el a Google "öko-jelvényét", amelyet azon szállodák mellett tüntet fel, amelyeknél ellenőrizte, hogy erőfeszítéseket tesznek szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentése érdekében.

Ahhoz, hogy a szállodák jogosultak legyenek a jelvény viselésére, olyan független szervezet tanúsítványával kell rendelkezniük, mint a Green Key vagy az EarthCheck. Az utazók a szálloda "névjegyében" tájékozódhatnak részletesen arról, hogy milyen intézkedéseket hoztak a fenntarthatóság fokozására.

A Google szerint az új keresési funkciót azért vezették be, mert szeretnék az utazók számára megkönnyíteni a fenntartható lehetőségek megtalálását. A vállalat független szállodákkal és hotelláncokkal is együttműködik abban, hogy információkat gyűjtsön a környezetbarát erőfeszítésekről.

A Google azonban itt nem áll meg, ugyanis az utazók számára azt is lehetővé teszi, hogy tájékozódjanak annak a repülőgépnek a károsanyag-kibocsátásának becsült mértékéről, amelyikkel utaznak. Ez utóbbi esetében egy szabvány kidolgozása is folyamatban van.

Mind az idegenforgalomban, mind a vendéglátóiparban a vállalatok egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentése érdekében. Szerdán a Marriott International közölte, hogy 2050-ig el kívánják érni a nettó nulla kibocsátást (többek között a vendégszobákban lévő egyszer használatos műanyagok csökkentésével). A múlt héten pedig a British Airways indított egy teljesen szén-dioxid-semleges járatot Londonból Glasgow-ba.

A vállalat még tavasszal jelentette be, hogy a Google Maps ezentúl környezetbarát útvonalakat fog elsődlegesen felajánlani a felhasználóinak, így próbálnak hozzájárulni a klímaválság elleni harchoz. Főként a közlekedési adatok és a kijelölt útvonalon található lejtők, illetve emelkedők alapján fogja kiszámítani, hogy melyik útvonalon várható kisebb karbonlábnyom.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Unsplash)

utazás | fenntarthatóság | ökológiai lábnyom | károsanyag-kibocsátás | környezetvédelem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom