A görög Bahamáktól Odüsszeusz otthonáig: hét titkos sziget az Égei-tengeren

Szantorini csillogó homlokzatán és Míkonosz hangos partijain túl a görög szigetek régi titkokat suttognak az elfeledett partokról, ahol a nyugalom és az ősi ritmusok uralkodnak.

Ha szeretnénk elkerülni a tömeget, induljunk a mítoszok nyomában erre a hét rejtett szigetre, ahol minden lépés egy új fejezetet nyit az éden történetében.

Lihadoniszia, a görög Bahamák

Athéntól kétszáz kilométerre emelkedik ki a tengerból ez a vulkáni szigetcsoport, ahol az időtlenséget sugárzó tengerpartot zafír színű vizek simogatják, miközben a táj a teremtés tüzes leheletét hordozza. Úgy tűnhet, a Bahamákat, a Seychelle- és a Maldív-szigeteket fonták itt egybe egyetlen lélegzetelállító kárpittá.

Szamothraké: vízesések zubognak az istenek lábnyomában

Szamothraké a bátrak szigete, az erős lelkeké, akik hegyeket hódítanak, ősi titkokat fejtenek, és a magányban találnak vigaszt. Merüljünk el a Gria Vathra és a Fonia vízesés jeges ölelésében, vagy adjuk át magunkat a nyugalomnak a napsütötte partokon, és másszunk fel Chora falujába, amely a Fengari-hegy magasából néz le.

A Gria Vathra

 

Út a Fengari-hegyhez
Kíthira: a vad vizek Aphrodité bölcsőjénél

A Jón-tenger és a Földközi-tenger találkozásánál található sziget smaragd tájain vízesések zuhognak, egy hajnali merülés a Fonissasban elmos minden fáradtságot. Lagkada, Kalami vagy Paleopoli partjai pedig Aphroditéról mesélnek.

 

Ikaria: A kék zóna áldása

Ikarián, ahol az élet egyszerű örömei kerülnek a középpontba, felfedezhetjük a hosszú élet titkát. A stressz itt gyorsabban olvad el, mint a fagylalt az égei-tengeri nap alatt, ahogy a fehér homokos strandokon sütkérezünk, gyönyörködve a lélegzetelállító tájban. A sziget nyugodt varázsa átalakítja az időről alkotott fogalmainkat.

 

Kárpáthosz élő hagyományai

Kréta és Rodosz között találjuk a nem kevesebb történelemmel átitatott Kárpáthoszt, amely kényelmes partjaival és festői falvaival bűvöl el. A középkorból itt maradt

Olümposz faluban még mindig élnek a régi hagyományok, és mindennapi látványt nyújtanak a nők, akik hagyományos viseletben kenyeret sütnek a szabadtéri kemencében.

Olümposz falu

 

Ithaka: Odüsszeusz nyomában

Kefalónia szomszédságában találjuk Odüsszeusz otthonát, amelynek bájos fővárosában, Vathiban kiváló éttermek hívogatnak. Miután jóllaktunk, elnyújtózhatunk a híres vendégköréről ismert Schinos strandján, felfedezhetjük az Odüsszeiában megörökített helyszíneket, és érezhetjük, ahogy átölel a hazatérés szelleme.

Vathi
Kioni
Naxosz: smaragdékszer, kozmopolita nyüzsgéssel

Zöldellő völgyek, termékeny síkságok és hófödte csúcsok: mindezt megtaláljuk a Kükládok legzöldebb szigetén, melynek fővárosa, Chora kozmopolita nyüzsgéssel és történelmi kincsekkel büszkélkedhet. Kóstolhatunk ínyenc sajtokat és megízlelhetjük a kitront, a helyi citromelixírt, mielőtt felfedeznénk az ősi romokat vagy sárkányszörfölni indulnánk.

Chora, Naxosz

Ha Görögországba készülünk, jó, ha erről tudunk, ha pedig már nem bírjuk kivárni a nyarat, ide elszökhetünk a tél elől.

(Forrás: Greek City Times, képek: Getty Images)

Égei-tenger | szigetek | görögország | nagy sztori | sziget

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom