Budapesttől néhány órás autóútra található Európa talán legszebb hegyi háza

A HAJ Cottage nevű hegyi ház Csehországban, a Krkonoše-hegység lankáin található. Az ADR építésziroda és a Formafatal belsőépítészeti stúdió együttműködéseként létrejött épület egy kisgyermekes család számára készült. A cél, hogy egy olyan kabinházat alakítsanak ki számukra, amely igazi oázis lesz számukra a hegyek között, és ahol évszaktól függetlenül  mesésen érezhetik magukat.

A tervezés során a fáé volt a főszerep azért, hogy az ingatlan beleolvadjon a természetes környezetébe, miközben A-vonalának köszönhetően a modern esztétikát, enteriőrjével pedig a funkcionalizmust hirdeti.

A Krkonoše Nemzeti Park területére, ezer méteres magasságban álló kabinház egy meredek lejtőn található, ablakaiból pedig páratlan kilátás nyílik a környező tájakra, a völgyre és az ország legmagasabb hegyére, a Sněžka csúcsára.

A homlokzat túlnyomó részben vörösfenyő burkolatot kapott, de a kő is dominánsan megjelenik benne. Ennek a két anyagnak az együttes használata teszi lehetővé azt, hogy az épület ennyire csodálatosan beleolvadjon a hegyi környezetbe.

A kívül rusztikus kabinház belül modern és kényelmes kialakítást kapott. A természetes esztétikát hirdető enteriőrben a fa, az acél, a cement és a barna árnyalatai kaptak helyet.

Az egyszintes ház tetőterében találhatók a hálószobák a fürdőszobákkal, a földszinten pedig a minden igényt kielégítő nappali, konyha, illetve étkező áll a lakók rendelkezésére.

(Forrás: Designboom, fotók: Boysplaynice)

hegy | nemzeti park | hegység | csehország | kabinház

FOLYTASD EZZEL

Kisváros méretű lineáris park húzódik végig egy amerikai magasvasút alatt

Mutatunk 12 káprázatos épületet az Architizer-díj döntősei közül

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram