Harcművészet bármely életkorban!?

A gyerekek imádják a testmozgás minden formáját, amennyiben játékos módon van hozzászoktatva és megtalálja benne az élvezetet. Idővel a játékos kergetőzésből és a vicces feladatokból eljutnak az adott sportág komolyabb mozgásanyagához és megértik, hogy mennyi mindent adhat számukra egy sportágnak a hobbiszintű vagy versenyszerű űzése.

Legyen szó a harcművészetek különböző ágazatairól, rengeteg pozitív hatást generálhat a gyermekek életében.

Mit adhat a sport a gyerekeknek?

Gyermekkorban kifejezetten lényeges a csoportos foglalkozásoknak a megléte, hiszen nagyban hozzájárulhat a gyermek csoportokba való beilleszkedési képességének fejlesztéséhez és az integrálódás felgyorsításához. Egy harcművészeti iskola segítségével mindamellett, hogy elsajátíthatja a sportág mozgásanyagát és testileg fejlődhet, szellemileg is rengeteg mindent megtanulhat, amelyet a későbbiekben, a nagybetűs életben használni is tud.

Hat-hétéves korban a csoportos tevékenységeknek köszönhetően jobb lesz a szocializálódási és kapcsolatteremtési képessége, amely majd az egyetemen vagy a munkahelyén is kifejezetten hasznos lesz.

A harcművészetek művelése pedig az egészséges személyiségfejlődésben és a kiegyensúlyozott személyiség kialakulásában is szerepet játszik. A harcművészetek speciális mozgásanyaga segíti a gyermeket a racionális gondolkodás alapjainak kialakulásában, így az iskolai munkára is hatással lehet, főleg a reál tantárgyak esetében.

Az edzéseken kialakulhat az emocionális fejlettségük is, hiszen csapatban dolgozva könnyebben át fogják érezni társaik érzéseit, és azonosulni tudnak azzal. Így idővel szépen lassan be fog épülni az értékrendjükbe is.

A harcművészeti ágak és a szellemi fejlődés

A kicsit idősebb korosztály, a nyolctól-tizenkét éves korba tartozó gyermekek fejlődése az alábbi 4 évben felgyorsul, és a nyolcéves gyermek, valamint a 12 éves gyermek között már mérföldes távolságok jelennek meg. Ezen kritikus négy év során rengeteg képességgel gazdagodhatnak, és ekkor a legfogékonyabbak a rendszerszemléletűségre is.

Mivel a harcművészeti iskolákban rend és fegyelem uralkodik, így már ebben a korban kialakulhat a tisztelet és a fegyelmezettség, amely felnőttkorban is segítheti a racionális látásmód kialakulásában. Számos olyan hasznos könyvvel és írással találkozhatnak, amelyeket már fiatalabb korban érdemes kézbe venni.

Aki egy harcművészeti iskola csoportjának tagja, nem csak önmagáért felel és önmagáért dolgozik, de minden egyes tagért, aminek köszönhetően kialakul a csoporttudat. Így olyan attitűdöket sajátíthat el a gyermek, amelyeket máshol sokkal időigényesebb lenne megtanulni. Ekkor szükséges az önbizalom magvait is elvetni, amely segítségével a bizalom érzése is megalapozásra kerül. Mindez segíteni fogja a későbbiekben egy kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb élet megélésében.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom