Három étterem, amely bezárt, mielőtt megnyitott volna

A koronavírus második hulláma ismét szigorításokat hozott: a vendéglátóhelyek csak elvitelre, vagy házhoz szállításra értékesíthetnek. Pedig novemberben több, igazán ígéretes fővárosi étterem is a nagyszabású megnyitóját tervezte, ők azonban már azelőtt kénytelenek voltak beárni, hogy megnyitották volna kapuikat a vendégek előtt.

Rumour

Rácz Jenő Michelin-csillagos séf november közepén nyitotta volna meg Rumour nevű éttermét a Petőfi téren, ahol egy teljesen egyedi koncepció mentén várta volna a vendégeit. Ennek lényege a Chef's table: a vendégek úgy étkeznek, hogy szabályosan körbeülik a konyhát,

így nemcsak elképesztő fogásokat fogyaszthatnak el, de interaktív gasztronómiai élményben is részesülhetnek azáltal, hogy közvetlen kapcsolat alakul ki köztük és a séf között.

Ráadásul a nyitás előtt egy nappal hozott rendelkezések értelmében kellett a megnyitó elhalasztása mellett dönteniük. Az interakción alapuló gasztronómiai élményeket nem lehet becsomagolni és házhoz szállítani, így a Rumour egyelőre kivár.

101 Bistro

A tajvani konyha remekeit kínáló 101 Bistro ahelyett, hogy a különleges ázsiai fogásait személyesen mutathatná be vendégeinek, a korlátozások miatt új üzleti modellel kell megnyitnia.

Házhoz szállításra kénytelenek átállni, így 101 Express néven startolnak el hamarosan, hogy a Széll Kálmán téri bisztrójukból szállítsák ki változatos és karizmatikus ízű ételeiket.

Wang mester Mozium

Pár nap nyitvatartás adatott csak meg a Wang Mester Moziumnak is, melynek üzemeltetőit valódi sokkhatásként érték az újabb bezárás hírei.

Nem véletlenül: több mint egyévnyi előkészület és küzdelem után is lelkesen várták a nyitás pillanatát és a vendégek érdeklődését.

A kínai fogásokról azonban nem kell lemondanunk, hiszen a változó körülményekre reagálva azonnal át tudtak állni a házhoz szállításra, így Budapest területén bárki megkóstolhatja például a csípős-savanyú levesüket, vagy a shiitake gombás csirkéjüket.

Ez is érdekelhet:

Újabb fantasztikus fővárosi éttermek, ahonnan rendelhetünk

Bár bezártak, mégis megnyitottak egy új utat.

(Fotók: az éttermek Facebook-oldalai, Benkő M. Fanni)

mozium | rumour | bezárt | budapest | gasztro

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom