Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

A természetben eltöltött idő bizonyítottan csodákat tesz a mentális egészséggel. Persze nem jelent mindenre megoldást, de egy hosszú séta a friss levegőn és a zöldben viszonylag alacsony erőfeszítést igényel, cserébe jó néhány órára kizárja a mindennapi zavaró tényezőket. Mutatjuk Európa legjobb nemzeti parkjait erre a célra.

A lista a Money.co.uk felmérése alapján állt össze, amiben a parkokban fellelhető zöldterületek és tavak mennyiségét, a növény- és állatfajokat,a légszennyezettség szintjét, a látogatók számát, valamint az elérhető aktivitásokat (túrázás, hajókirándulások, wellnessközpontok és gyógyfürdők) elemezték.

Az Adriai-tenger türkizkék vizének és például a Dinári-hegység mutatós formáinak köszönhetően Horvátország természeti adottságai mindig is lenyűgözőnek számítottak. Ha robajló vízesésekben gyönyörködnél, vagy könnyen megközelíthető, hatalmas zöld területre vágynál, netán “elvesznél” egy titokzatos erdőben, akkor máris mutatjuk a szomszédos ország legjobb nemzeti parkjait!

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

lista | legszebb | nemzeti | parkok | Európa

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom