Háztartási tippek allergiásoknak

Azoknak, akik valamilyen allergiától szenvednek, a tavasz nem csupán a természet megújulását és a jó időt hozza el. Jönnek a kellemetlen tüsszögések, köhögés, szem könnyezés, és egyéb allergiás reakciók. Aki ebben él, tudja, mennyi kellemetlenséget tud okozni a pollenallergia, így nekik próbálunk néhány háztartási tippel segíteni a következő cikkben.

Mi miatt jönnek elő a tünetek?

Maga az allergia azért alakul ki, mert az immunrendszer olyan anyagokat is fenyegetésnek érzékel, amik alapvetően az emberek nagy részére nézve nem feltétlenül ártalmasak, de az allergiásoknak mégis komolyabb tüneteket váltanak ki.

Jó lenne, ha ki tudnád szűrni a levegőből a port, polleneket és az egyéb káros anyagokat? A GLOBY jó minőségű levegőszűrőivel ez már bármikor kivitelezhető az otthonodban! Válogass a webshopjukban, és találd meg a neked való levegőszűrőt, hogy a nyár rólad, és ne az allergiáról szóljon!

Alapos takarítás

A ház alapos takarítása és portalanítása ugyan alapvető feladat, de az allergiában szenvedőknek ezen az életminősége is múlik. A függönyök, takarók és egyéb lakástextilek rendszeres mosása nagyon sok kellemetlenségtől kímélhet meg, hiszen nagyon jó búvóhelyei a pornak és a polleneknek. A polcok, apró zúgok porszívózása, portalanítása pedig szintén kiemelt fontosságú.

Pollenek ki az ágyból!

Az ágy matracára és az ágyneműkre már lehet kapni speciális pollenvédő huzatot is, de te magad is sokat tehetsz annak érdekében, hogy ne vidd az ágyba az allergén anyagokat. A nap során számos alkalommal tapadnak a bőrünkre, ruhánkra ezek az apró szemcsék. Ezért érdemes a lakásba lépve a cipőt azonnal levenni, valamint a sétáltatott kedvenced lábát is letörölni. A legjobb mihamarabb venni egy zuhanyt, és átöltözni otthoni ruhákba, hogy biztosan megszabadulj a rád tapadt pollenektől.

Ami bejutott a lakásba

Akármennyire is óvatos vagy, nem tudod hermetikusan lezárni az otthonodat, tehát óhatatlanul is be fog jutni valamennyi allergén a házba/lakásba. Ezeknek az eltávolítására tudsz levegőtisztítót használni. Ezek között a legjobb minőségű eszközök HEPA szűrővel is el vannak látva, ami már nem csak a nagyobb szöszöket, valamint az állatszőrt szűri ki a levegőből, hanem a pollen méretű apró szennyeződéseket is. Ezzel pedig nagyban tudja javítani az allergiások életminőségét.

A levegőszűrő kiválasztásánál azonban fontos arra is odafigyelni, hogy mennyire könnyen cserélhetőek bennük a szűrők. Hiszen amennyiben ez elhanyagolásra kerül, és nincs az előírtak szerinti időszakonként karbantartva, akár visszájára is fordulhat az eszköz használata. Ekkor ugyanis a baktériumok és egyéb kórokozók elszaporodhatnak a szűrőn, és az további egészségügyi kockázatokat hordoz magában. De ezt szem előtt tartva még mindig elmondható, hogy egy jó levegőszűrővel már az allergiásoknak sem kell, hogy csak a túlélésről szóljon a tavasz és a nyár!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom