Kifinomult ízléssel töltött atombomba fog robbanni Kecskeméten

Az egyik legszínesebb és legsokoldalúbb kortárs művész, Hegedűs 2 László munkáit ismét kiállításokon élvezhetjük. Mindjárt kettőn is.

Ha szeretnél utazást tenni a művészet valószínűtlen valóságában, akkor szeptember 3. és október 17. között Kecskemétre kell eljutnod, ahol a Magyar Fotográfiai Múzeumban a létrejött transzplantált művek által a vizuális létminimum alatti élet várakozással teli buszmegállóiban várakozhatsz, hogy aztán elindulj.

Mit láthatunk ezen a kiállításon?

Az internet képtárából kölcsönzött, szleng értelemben, már önmagában is szürreális, a vizuálisan érzékenyek számára pusztító hatású építmények, H2 -tőasztalán, professzionálisan transzformálva, művészettörténeti értelemben is szürreálissá váltak. Ezt többnyire oly módon tette, hogy a kép saját testrészeit, (képrészleteit), átültetette az alap képekbe.

A sorozatfolyam Hegedűs 2, a szocializmus témakörének harmadik, befejező végállomása. A nagy fehérvári árvíz és a Szocialista szürrealizmus titokzatos bája című konceptuális műveletei, az összesen százötvenhat képből álló képanyag, egyben a múlt vizuális korlenyomatának emlékezete.

Hegedűs 2 egy multimediális művész. Munkássága létezésünk legfontosabb aspektusait érinti – az idő múlását, az örökkévalóságot és az emlékezést. Alkotásaiban egyformán jelen van a képi és a tartalmi összetevő; gyakran említik meg a filozófiát munkásságával összefüggésben – minden műve egyfajta filozófia gyakorlat, vagy filozófiai esszé.

Hegedűs 2 műveire leginkább a mágikus realizmus a jellemző. A kiállított képeken minden valóságosnak tűnik, vagyis szinte már-már hihető. Fotómontázsai jellegzetes vizuális versek, személyes emlékek, melyeket látvánnyal teremt meg. Nem a realitás töredékei ezek az életnek, hanem sokrétegű történetek pillanatai, amelyeket gyanítunk, de amelyeket teljességükben nem tudunk felfogni, ennélfogva annál intenzívebben vésődnek a tudatunkba. Egy végtelen szellemi kaland, a megértés utáni vágy, kimondani a kimondhatatlant, valamit a kollektív emlékezetből. Mindenesetre Hegedűs 2 a néző észlelésével művészien játszik, és folyamatosan változtatja a játék szabályait.

A kifinomult ízléssel töltött atombomba, avagy a vizuális létminimum alatti élet, várakozással teli buszmegállói címmel futó évfordulós tárlatról – Hegedűs 2 László hetvenéves – bővebbet ide kattintva lehet megtudni.

 

Két Hegedűs egy csapásra

Hegedűs 2 Lászlónak lesz még egy kiállítása az ősszel, ezt lányával, Hegedűs Hanna Lénával közösen jegyzi. A Pesterzsébeti Múzeum Gaál Imre Galériájában látható kiállítás szeptember 15-én nyílik, és október 23-ig látható.

Több információ itt. 

izgalmas | kiállítás | kecskemét | kortárs | tárlat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom