Az Hermès kézzel festett porcelán karórái új szintre viszik a gyönyörűt

Lehet, hogy sokaknak giccses, de szerintünk egész egyszerűen káprázatosak.

A francia high fashion divatház a napokban egy varázslatosan gyönyörű, limitált szériás karórakollekciót mutatott be. A luxusmárka óráinak különlegessége, hogy az órák számlapját aprólékos műgonddal, kézzel megfestett porcelán miniatúrák alkotják, a karórák keretét pedig nyolcvankét gyémánt díszíti.

Az Hermès óraművesek (Hermès horloger) elképesztő precizitását, kreativitását, szépérzékét és szakértelmét dicsérő órakollekció az Arceau Harnais Français nevet kapta. A teljesen egyedi darabokban két, díszesen felszerszámozott lovat láthatunk: ez a páros lómotívum a divatház egyik selyemsáljának központi mintája volt, amit az Hermès-nél 1940 és 1959 közt tervezőként dolgozó Hugo Grygkar tervezett.

Az órákat körülbelül egy hónap kemény kézi munka elkészíteni. Először kézzel bevésik a lovak profilját a kezeletlen limoges-i porcelánra, majd aprólékosan megfestik a képet, melyeket a pigmentek rögzítése és élénkségének fokozása miatt közvetlenül rá is égetnek egy meghatározott hőfokon. Ezután kerül a mű svájci óraszerkezetre, majd zafírüvegbe, amit ezután körülölel a nyolcvankét gyémánt, végül pedig egy málnaszínű, krokodilmintás óraszíjjal zárul a munka.

A huszonnégy darabos, hihetetlenül szép és különleges órák áráról egyelőre még nem lehet tudni semmit – a tippjeink a csillagos ég környékét súrolják –, mindenesetre az biztos, hogy már most irigyeljük nagyon szerencsés tulajdonosait.

Ez is érdekelhet:

Elvarázsol és nem is enged bűvköréből a Gucci legújabb kollekciója

Őzek, nyulak, erdők, gyermeki csínytalanság és idill. Walt Disney, fel van adva a lecke!

(Forrás: Designboom)

svájci | hermes | luxus | francia | porcelán

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom