Hitelfelvétel felelősséggel - autóhitel kalkulátorral

Amikor úgy döntünk, hogy új autót vásárolunk, gyakran előfordul, hogy nem áll rendelkezésünkre a vételár teljes összege. Ebben az esetben lehetőségünk van kölcsönt felvenni, azonban fontos, hogy mindig alaposan gondoljuk át pénzügyi döntéseinket. Ebben nyújtanak gyors és ingyenes segítséget az internetes hitelkalkulátorok.

Ezért kell megfontolnunk a hitelfelvételt

Autóvásárláskor nem elég az, ha kiválasztjuk a nekünk tetsző típust és kivitelt. Ha pénzügyi segítségre van szükségünk, előre kell gondolkodnunk. Bármilyen hitelt veszünk fel, hosszú évekig tartó kötelezettséget vállalunk. Ha nem vagyunk tisztában az anyagi lehetőségeinkkel, előfordul, hogy túlvállaljuk magunkat. Ez pedig ahhoz vezethet, hogy elveszítjük a hitelből megvásárolt autót vagy akár egyéb ingóságainkat is.

Ha azonban utánajárunk annak, hogy mennyi időre és milyen összegben veszünk anyagi terhet a nyakunkba, elkerülhetjük ezt. Egy megbízható autóhitel-kalkulátor pillanatok alatt megmutatja, mekkora kockázatot jelent számunkra a hiteligénylés.

Hogy működik az internetes autóhitel-kalkulátor?

Ezek a számlálók rendszerint könnyen kezelhető internetes felületen találhatóak. Néhány adat megadásával a kalkulátor azonnal kiszámolja, hogy milyen törlesztőrészletekre és járulékos költségekre számíthatunk. Ki kell választanunk elsőként, hogy milyen típusú gépjárművet szeretnénk vásárolni. Lehetőség van személyautók, tehergépjárművek vagy akár motorbiciklik kölcsönnel történő vásárlására.

A következőkben meg kell adnunk a kiválasztott jármű gyártási évét és a hiteligénylés részleteit. Vagyis hogy mekkora hitelösszegre van szükségünk, és milyen hosszú futamidő alatt kívánunk törleszteni. Ha ezek az információk a kalkulátor rendelkezésére állnak, azonnal ki is számolja a kölcsön törlesztőrészleteit. Emellett a teljes hiteldíjmutató, azaz a THM összegét is megtudhatjuk.

Az autóhitel nem is mindig hitel

Annak ellenére, hogy már 2014 óta nem létezik hazánkban a klasszikus autóhitel jogintézménye, amikor az autó még fedezetet is jelentett a hitelhez, a köznyelv máig használja a kifejezést. Gépjármű vásárlása esetén jelenleg két út áll a vevők előtt. A szabad felhasználású személyi kölcsön igénylése, illetve a lízing.

Az utóbbi egy járműspecifikus pénzügyi fogalom. Valóban sokban hasonlít a hagyományos hitelre. Az alapvető különbség a megvásárolt jármű tulajdonosának személyében van. Az autólízing esetén az adásvételi szerződés megkötésével a vevő nem válik tulajdonossá. Az ő birtokába kerül azonban az autó, így azt korlátlanul használhatja és őt is jegyzik be üzembentartóként a forgalmi engedélybe. A tulajdonos azonban az a pénzintézet lesz, akivel a vevő lízingszerződést kötött. Vagyis aki a kiegészítő anyagi forrást biztosította.

A tulajdonos csupán a vevő használatára bocsátja a gépjárművet, rendszeresen fizetendő lízingdíj fejében. A vevő a lízing lejártával válik az autó tulajdonosává, amennyiben megfelelően teljesít.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak magas minőségű eszközökkel és játékokkal érdemes a kisbabát körülvenni

Ablakszigetelés: a kulcs az energiamegtakarításhoz

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Így lett apró lámpaboltból dizájnbirodalom a Solinfo
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom