Hogyan szerelhetőek a különböző KPE tartozékok?

Az öntözéstechnikában jártas szakemberek pontosan tudják, hogy a KPE csövek és idomok beszerelése egyáltalán nem egy elhanyagolható folyamat. Azonban a modern technológia ma már mindent a rendelkezésünkre bocsát, ami segíti az összeszerelést.

A biztonság kedvéért azért mi is átrágjuk magunkat a témán, hogy minden gördülékenyen menjen! Tarts velünk!

KPE cső - Mi ez és mire való?

Ha pontosan szeretnénk megnevezni, akkor K.P.E csőnek hívnánk, ami gyakorlatilag a cső anyagának összetevőit jelöli; ez pedig a kemény polietilén. Ez tulajdonképpen a műanyag egyik változata, amelyet a mezőgazdasági öntözőberendezések esetében is hasznosítanak.

De essen szó a műszaki tulajdonságokról is! A cső anyaga kemény polietilén, nagy szakítószilárdságú és nagy sűrűségű. Általában a cső átmérője és falvastagsága határozza majd meg, hogy mekkora víznyomást bír el. Ezek a csövek nagyon strapabíró anyagból készülnek, így rendkívül időtállóak is. De lássuk, milyen esetben hasznosíthatóak!

A KPE cső felhasználási területei

Egy ilyen kiváló, erős anyagnak nagyon sokféle felhasználási területe is lehet. Például a gáz- és vízvezetékszerelés vagy az épületgépészet területén egyaránt hasznosítható. Most leginkább a számunkra is lényeges, mezőgazdasági öntözéstechnikai felhasználásra helyezzük a hangsúlyt. Az ilyen KPE csövek ugyanis kifejezetten ajánlottak akkor, ha a gyümölcsösök öntözését speciális öntözőrendszerrel szeretnénk végezni.

Amennyiben téged is érint a téma, akkor ne felejtsd el beszerezni az erre leginkább alkalmas minőségi alkatrészeket és kiegészítőket! Az AutomataÖntözőrendszer.com KPE idomok kínálatában az összeszereléshez szükséges megannyi eszközt megtalálod!

Hogyan zajlik a KPE idomok szerelése?

Ezek leginkább kültéri használatra lettek kifejlesztve, de már számos területen alkalmazhatók. Ezek ma 100 méteres standard tekercsben is kaphatóak, amelyeknek a szállítása és mozgatása is sokkal egyszerűbb. Rugalmas kötéstechnikával szerelhetők, így átépítésük is könnyű.

A különböző elektromos hegesztőberendezésekkel a nagyobb átmérőjű KPE csövek is összehegeszthetőek. A mezőgazdasági öntözőrendszerek esetében azonban inkább a mechanikai kötéseket hasznosítják, szorítógyűrűs csőkötő idomokkal.

A szereléshez tehát szükség van KPE csövekre, KPE idomokra és igény esetén egyéb célszerszámokra is. Ma már számtalan típusú és minőségi termék beszerezhető, ezek kínálatában általában az árszintek jelölik a műszaki minőséget. Egyértelmű, hogy a drágább termékek sokkal ellenállóbbak és rugalmasabbak.

A KPE jó minőségű gyorskötői esetében például nem szükséges a hollandit teljesen lecsavarni, hanem csak egy-egy menetszámot kell lazítani a gyűrűk, idomok esetében. Ha a csővéget betoltuk az idomba, csak vissza kell helyezni a hollandit a testen.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom