Hogyan válassz magasnyomású mosót?

Egyre több háztartás szerez be magasnyomású mosót, amivel lényegesen egyszerűbb a takarítás. Ahogy a neve is utal rá, magas nyomású vízsugár kibocsátására alkalmas, így képes egész változatos felületek tisztítására.

A PLAZAWEB.HU munkatársai összegyűjtöttek néhány szempontot, amit érdemes figyelembe venned, mielőtt vásárlásra adnád a fejed.

Nem mindegy, hogy mekkora a nyomás

A magasnyomású mosók nem egyforma nyomással működnek. Ahhoz, hogy biztosan tudd majd használni azokon a területeken, ahol szükséged van rá, nem árt tisztázni, hogy milyen teljesítményű mosót hol tudsz bevetni. A 120 bar nyomással működő gépekkel a kerékpárt, motort, autót és a kerti bútorokat takaríthatod meg pillanatok alatt. A 120-150 bar már alkalmas a terasz, tetőcserép, szabadtéri burkolatok tisztítására is. A 150 vagy afölötti nyomással bíró gépek már profinak számítanak.

Vízszállítási sebesség

Víz nélkül nem működik a magasnyomású mosó. De nem mindegy az sem, hogy mennyi vizet képes óránként szállítani. Nagyobb területhez mindenképp szükséges 420-700 liter óránként, míg kisebb felülethez kevesebb vízátfolyás is elég, 300-420 liter.

Felszereltség

Nézd meg alaposan, hogy minden alkatrész megvan-e a géphez, vagy esetleg külön kell beszerezned valamit. Mostanában gyakori, hogy egy cég a különböző termékeihez kompatibilis akkumulátort gyárt, viszont emiatt nem adják alapfelszereltségként, hanem külön kell megvásárolnod. Olvassuk el figyelmesen a leírást, ne otthon szembesüljünk vele, hogy nem tudjuk használni a gépet, mert valamit nem vettünk meg. Sőt, arra is érdemes rákérdezni, hogy ha a későbbiekben pótolni kell egy alkatrészt vagy valamilyen extra kiegészítőre lesz szükség, akkor azt hol tudjuk beszerezni.

Nézd meg a PLAZAWEB.HU magasnyomású mosó kínálatát, és hagyd, hogy a munka oroszlánrészét a gép intézze.

Hideg vagy meleg vízzel működik?

Az általános kosszal és szennyeződésekkel azok a magasnyomású mosók is megbirkóznak, amik hideg vizet használnak a takarításhoz. Igazából ez sem teljesen hideg, 40 fokra fel tudja melegíteni. Viszont a zsírosabb, makacsabb szennyeződésekhez ennél melegebb vízre van szükség. A meleg vizes magasnyomású mosók 90 fok fölé is képesek felmelegíteni a vizet, ezzel hatékonyabban tudsz az olajos, zsíros foltoktól megszabadulni.

Benzines vagy elektromos?

Mivel teljesítményben nem mutatkozik különbség a benzines vagy elektromos magasnyomású mosók között, így marad a felhasználói igény figyelembevétele. Hol fogod használni a berendezést? Lesz áramforrás a közelben? Elég hosszú a kábel, hogy a dugaljtól elérj vele a tisztítandó területig? Ha szeretnél minden eshetőségre felkészülni, akkor a benzinmotoros tűnik a jobb választásnak. Így nem okoz gondot egy rosszkor érkezett áramszünet, és olyan helyen is tudod használni, ahol nincs áramforrás. Csak érdemes mindig egy kanna benzint tartani otthon.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom