Horrorbelépőre számíts, ha az ikonikus magyar faluba készülsz húsvétkor

A világörökségi Hollókő minden húsvétkor nagyon népszerű úti cél, a forgalmat pedig igyekszik is kihasználni.

A háromszáznyolcvan lelket számláló cserháti falu több mint száz éves házairól ismert, és büszke arra, hogy, miközben őrzi a régi hagyományokat, mégsem vált skanzenné, hanem zajli benne az élet. Aki azonban húsvétkor látogatna oda, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Mint a Sokszínű Vidék cikkéből kiderül, március 29. és április 1. között rendezik ugyanis a hagyományos Hollókői Húsvéti Fesztivált, melyen változatos folklórprogramok, a palóc gasztronómia remekei, népszokások, koncertek és családi programok várják a vendégeket. A fesztiválra a falu határában belépőt kell váltani.

Ma, azaz március 29 az Ófalu és a kézműves vásár még ingyenesen látogatható, a kiállítások belépői külön fizetendőek vagy Faluséta jeggyel látogathatóak.

Március 30-án a felnőtt napijegy ötezer-ötszáz, a nyugdíjas és a gyerekjegy (héttől tizennyolc éves korig) négyezer forintba kerül. Húsvét két napján, azaz március 31-én és április 1-én a felnőtt napijegy hatezer-ötszáz, a gyerek- és nyugdíjas jegy ötezer forint lesz.

Hét éves kor alatt a belépés minden nap ingyenes, akárcsak mozgás-, hallás-, látássérülteknek, akik felmutatják az igazolványukat.  Egy fő kísérőjük kedvezményes jeggyel látogathatja a rendezvényt.

A belépőjegy tartalmazza a település összes programjának és egyes látnivalóinak belépődíját is, így látogatható vele a Hollókői Vár, a Palóc Játszóház, az Oskola, a Postamúzeum, a Falumúzeum, a Guzsalyas Viselettár, a Kézműves Nyomdaműhely és a Babamúzeum.

Néhány éve készült ez a videó, amely Magyarország legszebb látnivalóit mutatja be, köztük Hollókővel.

(Forrás: Sokszínű Vidék, képek: Getty Images)

 

Hollókő | falu | húsvét | magyarország | belépő

FOLYTASD EZZEL

Viccnek indult, de megcsinálták: Barcelona meghekkelte a Google Térképet

Mostantól Európa egyik legegzotikusabb országa is várja a digitális nomádokat

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom