Így alakulhat a luxusutazás jövője

Mivel a világ jelentős része lakat alatt van, a turizmus körül még mindig kérdőjelek keringenek. Senki sem tudja megjósolni, pontosan mikor lesz vége a világjárványnak, és milyen hatással lesz a Covid–19 az életünkre. Az biztosnak tűnik, hogy a rengeteg bizonytalansági tényező miatt az utazás adta totális szabadságnak vége. A luxusutak szakértőjeként ismert Sabi Phagura gondolataira támaszkodva megpróbáljuk körbejárni, milyen változásokra lehet számítani a közeljövőben.

Céltudatos pihenés

Régebben könnyen elcsábultunk néhány szépen filterezett Instagram-kép vagy vonzó hotelszoba fotója láttán. Ez most megváltozhat, és a fókuszba kerülhet a céltudatosság.

Az emberek többet akarnak majd kihozni egy-egy vakációból; megtanulnak új dolgokat, illetve több időt szánnak a hobbijukra, amikor ki akarnak szakadni a mindennapok mókuskerekéből. A nehéz időkben egymás segítése is fontos lesz, ezért a helyi kezdeményezések és közösségek támogatása felértékelődik.

Maradj otthon!

A belföldi tripek népszerűsége várhatóan tovább növekszik, különösen akkor, ha érvényben maradnak a különféle utazási korlátozások és karanténszabályok. Ugye hasonlót már átéltünk az elmúlt hónapokban, amikor egy rövid kiruccanás is felüdülésként hatott.

Nem kell tehát messzire menni vagy repülőre ülni ahhoz, hogy feltöltődjünk energiával, ugyanolyan élményeket adhat hétvégi kirándulás is a közelben.

Aktív pihenés

Valljuk be, egészségünk megőrzése még soha nem tűnt ilyen fontosnak, mint manapság.

Ebből következik, hogy sokan keresik majd azokat a kikapcsolódási lehetőségeket, melyek az egészségmegőrzésben is segítenek, legyen szó gyógyfürdőkről, vagy aktivitást igénylő programokról.

Azok a helyek lesznek kelendőek, melyek a fizikai és mentális újratöltésből egyaránt kiveszik a részüket.

Jobb a békesség

A közismert okok miatt igyekszünk kerülni a zsúfolt és zárt helyeket a mindennapokban, értelemszerűen egy kiruccanáskor is a csendet, a nyugalmat és végső soron az elszigeteltséget keressük már.

Szorosabb kapcsolatot fogunk kialakítani a természettel, ahol élvezzük a digitális detox előnyeit.

Higiénia mindenek felett

Mindannyiunk életének része lett a maszk és a kézfertőtlenítő, melyek nélkül még a boltba sem indulunk (indulhatunk?) már el. Természetesen a higiéniához és a tisztasághoz való ragaszkodás egy utazás során is alapvetés lesz.

A hajókon, repülőgépeken és a vonatokon mindent megtesznek a biztonságos körülmények megteremtésében a kihelyezett fertőtlenítőktől kezdve egészen az arcpajzsban dolgozó személyzetig, egyes csúcskategóriás szállodákban pedig már az érintésmentességre törekedve próbálják elérni, hogy a vendég semmilyen felülettel ne érintkezzen feleslegesen. Ez a – nem is annyira távoli – jövő.

Ez is érdekelhet:

Nehéz éve volt, de már a jövőt tervezi a világ egyik legnagyobb légitársasága

Thijs Komennel, az Air France-KLM regionális igazgatójával beszélgettünk.

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay)

utazás | koronavírus | jövő | luxus | jóslás

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Egy légiutas-kísérő szerint így lehetünk biztonságban egy törölköző segítségével a hotelben

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom