Most pedig egy kicsit megpróbáljuk átélni, milyen lehet maorinak lenni

A maorik Új-Zéland őslakos, polinéziai származású népe. Meglehetősen sajátságos kultúrával rendelkeznek – elég csak nemzeti jelleget öltött harci táncukra, a hakára gondolni.

Kulturális központjuk az Északi-szigeten található Rotoruában van, melynek egyes részei alatt forró kénes vízforrások és gejzírek húzódnak. Korábban bozótos, mocsaras vidék volt, manapság jóval barátságosabb mezők és erdők borítják. Ilyen csodás környezetben élik mindennapjaikat, miközben ápolják a hagyományaikat, ugyanakkor a modern kor vívmányait sem vetik meg. Az alábbi kisfilm készítője több hónapot töltött el a maorik között, most pedig négy és fél percbe sürítve a világ elé tárja, milyen megkapó élmények érték.

Ez is érdekelhet:

A gyalogtúrázók leghőbb vágyait kelti életre Új-Zéland

Új-Zéland területének egyharmada nemzeti park besorolású, a szigetország egészen elképesztően változatos tájakkal lopja be magát az utazók szívébe.

(Fotó: Unsplash)

video

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom