Komoly kedvezményekkel csalogatnak a budapesti fürdők

A fővárosi fürdőket üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. ütemezetten nyitja a fürdőket július közepéig; szerdától a Széchenyi és a Rudas fürdők újra várják a vendégeket kedvezményes belépővel.

Július elsejétől a támogatott gyógyszolgáltatások újra igénybe vehetők előzetes időpont-egyeztetéssel. Az elmúlt hétvége óta már teljeskörűen üzemel a Paskál, a Palatinus, a Pesterzsébeti és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő, hétfőtől pedig a Lukács fürdő beltéri medencéi is. A sort a Dandár fürdő zárja 2020. július 15-i nyitással. Az újranyitási akció keretében a Széchenyi és Rudas fürdőkbe érvényes belépők a korábbinál kedvezményesebb, közel negyven százalékkal csökkentett áron vásárolhatóak meg, a tizenöt alkalmas akciós bérletek pedig további tizenöt százalék kedvezményt biztosítanak.

A közlemény szerint a fürdők felkészítési munkálatai a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai értelmében zajlottak. A BGYH Zrt. munkatársai fokozott nagytakarítási és fertőtlenítési munkákat végeznek valamennyi fürdő területén, az újranyitások a medencék vizének teljes körű bevizsgálása után történhetnek meg.

A medencék vizét az előírások szerint fertőtlenítik, minőségét kétóránként ellenőrzik. A belépéshez használt proxy órákat minden használat után fertőtlenítik.

A forgalmasabb látogatótereket – beléptetés, közlekedőterek, vizesblokkok, mellékhelyiségek – legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátokat, vízbe jutást segítő eszközöket harminc percenként fertőtlenítik. A vendégek részére alkoholos kézfertőtlenítő szert és a helyes kézmosásról szóló tájékoztatókat helyeztek ki.

Módosult a házirend is, amely számos előírást – a papucshasználatot vagy a medencék használata előtti zuhanyzást – már korábban is tartalmazott. Most ezek fokozott betartására hívják fel nyomatékosan a látogatók figyelmét, papucs nélkül nem engednek be senkit a fürdő területére. A pénztárak előtt és a büféknél kötelező a védőtávolság betartása, melyet felfestett pontok jelölnek.

A járványügyi helyzet érinti a fürdők nyitvatartását is: a Széchenyi fürdő (mely kizárólag az Állatkerti krt. felőli bejárat felől megközelíthető) mindennap reggel 9-től este 7-ig, a Rudas fürdő török része reggel 6-tól este 6-ig, a wellness- és uszodarészlege pedig reggel 8 és este 8 között tart nyitva. Szombatonként este 9-től hajnali 2 óráig ismét lesz éjszakai fürdőzés. Folyamatosan figyelemmel kísérik a vendégforgalom alakulását, jelentős igénynövekedés esetén a nyitvatartási rendet módosítják.

Július elsejétől újra igénybe vehetők a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által támogatott gyógyszolgáltatások is. A korábban felírt kúrák folytatólagosan igénybe vehetők, azokat nem szükséges újra felíratni. A kezelések továbbra is a kúra megkezdésétől számított ötvenhat napig vehetők igénybe, ebbe nem számít bele a 2020. március 15. és június 18. között eltelt időszak. Ezért fontos, hogy a betegek mielőbb folytassák a megkezdett kúrákat, lehetőség szerint legkésőbb július 15-ig. A járványügyi helyzet miatt a gyógykezelések igénybevételének rendje számos ponton módosul.

Ez is érdekelhet:

Dobozba zárt oázissá vált a debreceni Aquaticum Strandfürdő

A Bord Építész Stúdió tervei alapján elkészült új strand és élménypark a debreceni Nagyerdő legújabb karakteres létesítménye, mely egyedi atmoszférájával felejthetetlen élményt nyújt látogatóinak.

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

budapest | fürdúk | nyár | koronavírus | nyitás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom