Felszólították a királynőt gyászolókat, hogy bizonyos dolgokat ne hagyjanak az emlékhelyeken

Több ezren gyűltek össze London parkjaiban, hogy tisztelegjenek a 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet előtt. A tiszteletadásként elhelyezett végtelen mennyiségű virág között azonban több tucatnyi más tárgy is akad, melyekről a parkok illetékesei azt mondják, elég volt belőlük.

A királynőt és a királyi családot régóta összekötik a klasszikus gyermekkönyv-figurával, a Paddington mackóval. Jubileumi köszöntése tiszteletére Erzsébet még egy jelenetben is szerepelt a szeretett figurával; teázás közben a lekváros szendvicsek iránti szeretetükről beszélgettek.

Sok gyászoló ezért Paddington-ihlette tiszteletadásban részesítette a királynőt; plüssmackókat, lufikat, ruhákat, a figurával ábrázolt teáskannákat, díszeket, jegyzeteket és – hamar megpenészesedő – lekváros szendvicseket hagytak a parkokban.

Utóbbi arra késztette a királyi parkok vezetését, hogy közleményt adjanak ki, amelyben megkérnek mindenkit, hogy a Buckingham-palota közelében inkább – műanyag fóliától mentesen – a virágokat válasszák tiszteletadásuk jeléül.

A virágok később Green Parkban található, kijelölt kertbe kerülnek.

 

"A fenntarthatóság érdekében arra kérjük a látogatókat, hogy csak szerves vagy komposztálható anyagokat helyezzenek el" – olvasható a Royal Parks honlapján. Szeretnék továbbá, ha nem vinnének több plüssmackót vagy lufit. A kártyákat és címkéket elfogadják, de azokat később "a diszkréció megtartása mellett" eltávolítják. A virágokat pedig  várhatóan egy-két héttel a királynő jövő heti temetése után komposztálják.

Eközben kiderült, vagy megújítja III. Károly király két éven belül az uralkodói parancsot, vagy a vállalatok nem használhatják tovább a Royal Arms szimbólumát a termékeiken.

(Forrás: CBS News, fotók: Getty Images)

kérés | gyász | Erzsébet királynő | mackó | szendvics

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom