Ilyen lehet az űr illata, amit hamarosan meg is vásárolhatunk

Gondolkoztál rajta valaha, milyen illat lehet az űrben? Az asztronauták elég érdekes kombinációhoz hasonlítják: égett steak, málna és rum. Egy Kickstarter-kampány jóvoltából megszagolhatnánk mi is a kozmikus elegyet, mi több, magunkon hordhatnánk az univerzum illatát. 

Már negyedmillió dolláros összegnél jár az Eau de Space közösségi finanszírozása, és az űr és a bolygók rajongói örömmel áldoznak kisebb-nagyobb összegeket erre a különleges projektre. Ráadául tudományos háttere is van az ügynek, hiszen 2008-ban a NASA vizsgálta már az űr illatának kérdését, Steve Pearcer vegyészt és parfümőrt kérték fel a kevesek által szagolt illat rekreálására.

A kutatásban természetesen űrhajósok is részt vettek, akik részletesen beszámoltak a tapasztalataikról.

Az űr illatának előállítását először csak űrséták előtti tréningelésre találták ki, hogy minél élethűbben tudják rekonstruálni a galaxisunk jellegzetességeit.

Tizenöt dollár a minimális felajánlás, a tervek szerint 2020 októberében pedig már ott lehet a fürdőszobák polcain az Eau de Space illat. Nem tudni, hogy klasszikus parfümként használhatjuk majd, vagy minimál, építhető illatként, amihez mást is felfújhatunk, de nagyon kíváncsiak vagyunk erre a niche piperére.

Ez is érdekelhet:

Már nemcsak egy asszony, hanem egy autó illata is megbabonázhat

Carrie Hindmarsh és Barbara Behan megalkotta a Charabanc-ot, az utazás aranykora által inspirált autós kiegészítőt.

(Fotók: Kickstarter, Unsplash)

illat | parfüm | űr | az űr illata | űrhajó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom