Indul a legizgalmasabb hazai történetek podcastje

A Higlights of Hungary egy előremutató kezdeményezés, amely immáron hetedik éve gyűjti Magyarország olyan értékteremtő és inspiráló történeteit, melyek nagyobb reflektorfénybe helyezve kisebb közösségek, vagy akár az egész társadalom számára pozitív hatással bírnak.

Célja egy olyan felület megteremtése, ahol az érték – kategóriák nélkül – találkozik a szakmaisággal és a publikummal. A podcast ezzel a szellemiséggel igyekszik körüljárni a projekttel kapcsolatos témákat, kurátorokat, jelölteket és egyéb, a témához kapcsolódó szereplőket laza, de szakmai alapú diskurzusok sorozatában. A beszélgetések során persze rengeteg társadalmi, illetve kreatív szcénával kapcsolatos és éppen aktuális fontos kérdést is megvitatnak.

Nem elég tehetségesnek lenni, magyarnak is kell lenni! Robert Capa

A podcast első adásának témája a Highlights of Hungary történetének elmesélése mentén ennek a Capa-mondásnak a megfejtése és értelmezése lenne, hiszen erről szól maga kezdeményezés is. Vajon kimondható-e az a tétel, amit Capa mond, hogy mi, magyarok mások vagyunk, hogy a mi kreativitásunk máshogy és másból táplálkozik? Mi az, ami megkülönböztet (a nemzetközi palettán), és mi az, ami azonossá és egy tőről fakadóvá teszi az összes hazai projektet és ügyet?

A nyitóepizódban Remete Tibor, a Higlights of Hungary alapítója, Martinkó József, az Octogon magazin főszerkesztője és Highlights of Hungary-kurátor, valamint Szendrő Péter, a 81font Architecture&Design alapítója, belsőépítész beszélgetnek az indulásról, értékekről, kreativitásról, komfortzónáról és még sok, napjainkban fontos kérdésről.

 

A következő adásban, szeptember 17-én Turán Eszter, a BPunderground dokumentumfilm-sorozat társrendezője és producere, a MovieBar alapítója, és Prieger Zsolt újságíró, producer, az Anima Sound System vezetője beszélgetnek majd Szub/kultúrákról. A hetente-kéthetente jelentkező podcastekben Fábián Barbara kérdezi a vendégeket.

A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, az első epizód errefelé található.

Ez is érdekelhet:

Ez a budapesti galéria nyáron a Káli-medencében vidéki missziót teljesít

Bea és Tomas vidéki missziójának egyik alapköve a művészeti edukálás.

highlights of hungary | podcast | Szendrő Péter | adás | beszélgetés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom