Inkább színorgiát rendező művészeti galériának tűnik a Louis Vuitton új londoni üzlete

Ismert művészek artworkjét felhasználva elkészült a Peter Marino irányításával átalakított új Louis Vuitton-üzlet Londonban.

Bő egy évig tartottak a munkálatok a főváros nyugati felének Mayfair negyedében található New Bond Streeten.

Az átalakításért felelős amerikai építész saját elmondása szerint egy meglehetősen fényes, világos és csillogó üzletet álmodott meg a világhírű márkának, egy olyan helyet, amely boldogságot idéz elő, az ijedségnek pedig nyoma sincs.

"1994 óta dolgozom együtt a Louis Vuittonnal, ez idő alatt szépen, fokozatosan fejlődtünk; elhagytuk a korábban használt barna faanyagokat, és elindultunk egy világosabb, tisztább, és ki merem mondani, hogy boldogabb irány felé" – mondta Marino.

Az újonnan megnyitott üzlet hatalmas belmagasságú, homokszínű kőlapokkal burkolt bolt lett. A válogatott műalkotásokkal díszített belső tereket szándékosan tágasra tervezték, mert megfigyelték, hogy az emberek szeretnek hosszan elidőzni az ilyen helyeken.

Szóval akár egy galériának is felfoghatjuk, ahol a divat és a művészet békésen megfér egymás mellett.

A női ruházati termékekre épülő földszinten például az amerikai Sarah Crowner egyik színpompás festménye függ Tracey Emin szív alakú neonalkotása szomszédságában, miközben a mennyezetről a Campana testvérek kókuszdió formájú alakzatai lógnak le. A négyszintes üzlet alagsorában Andreas Gurksy német fotóművész képei láthatók.

Az enteriőr valóságos színorgiát rendez: arany, vörös és citromsárga árnyalatok uralják a képet, de feltűnik egy sakktábla-mintázatú szőnyeg és egy tölgyfából ácsolt spirállépcső is. Ehhez képest az üveglapú asztalok és rajtuk elhelyezett kézitáskák visszafogott tartozéknak mondhatók a LED-fényeket előszeretettel használó londoni üzletben.

Ez is érdekelhet:

Az IKEA-ból szerezhetjük be az új "Louis Vuitton táskánkat"

A Markerad névre hallgató kollekció minden egyes darabja olyan dizájntermék, ami egyből az otthonunk legszembetűnőbb darabja lesz.

(Fotók: Dezeen)

dizájn | london | új | Peter Marino | Tracy Emin

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom