Hamarosan szélessávú internet lehet a legnagyobb légitársaságok gépein

Egy korszak zárulhat le hamarosan, hiszen minden jel arra mutat, hogy néhány éven belül szélessávú internet-hozzáférés mellett utazhatunk majd a levegőben.

A járvány után úgy tűnik, kiéleződött a verseny a prémium utasok iránt, a légitársaságok egymásra licitálva próbálnak megbízható és gyors internetet biztosítani számukra, hogy repülés közben is ugyanazt az online jelenlétet kaphassák az emberek, mint amit a földön elvárnak és megszoknak. Don Buchman, a Viasat alelnöke szerint

ez már olyan alapvető igény, minthogy vízzel és kávéval kínálják az utasokat.

Az elmúlt hetekben számos új megállapodás született, a SpaceX pedig elkötelezte magát amellett, hogy

a következő három évben nagysebességű WiFi legyen elérhető az amerikai járatokon.

Nemrégiben a Southwest Airlines is bejelentette, hogy egy második szolgáltatóval, a Viasattal is megállapodott, hogy több mint négyszáz új Boeing 737 Max repülőgépén gyorsabb internetet tudjanak biztosítani.

Elon Musk Starlink-je volt az első műholdrendszer, amely a múlt hónapban belépett a légi közlekedési piacra. A Hawaiian Airlines és a dallasi székhelyű JSX is ingyenes hozzáférhetőséget kínál majd, ám, hogy ez a szolgáltatás mikortól lesz elérhető, egyelőre nem tudni. Ennek oka pedig az, hogy bár a Starlink szolgáltatását már bemutatta a négy legnagyobb amerikai légitársaságnak,

az egyelőre nem megbízható és az árával kapcsolatban is kérdések vetődtek fel.

A Delta Air Lines már tesztelte az új SpaceX szolgáltatást, az ajánlattételről nem nyilatkoztak. Az American Airlines és a Southwest is megbeszéléseket folytatott Musk cégével, de konkrétumokat erről sem lehet tudni. A Southwest is csupán úgy fogalmazott:

szemmel tartják az új technológiákat, beleértve az olyan rendszereket is, mint a Starlink.

Annyi egyelőre azonban biztosnak tűnik, hogy az első Starlink szolgáltatással felszerelt repülőgépek a hawaii Airbus A321 repülőgépek lesznek, amelyek az Egyesült Államok nyugati partját célozzák meg.

A nagy szolgáltatók mellett azonban kisebbek is megjelentek a piacon. Az Alaska Airlines például bár tárgyalt a SpaceX-szel a Starlinkről, végül az Intelsat szolgáltatása mellett döntött, hogy több mint száz új Boeing 737 Max repülőgép esetében tegyél elérhetővé a szolgáltatást.

A légitársaságok azonban további bővítéseket terveznek. A Delta célja például az, hogy az év végéig ötszázharminc gépe rendelkezzen Viasat rendszerrel.

(Forrás: Executive Traveller, fotók: Getty Images)

internet | wifi | internet-hozzáférés | utazás | repülés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom