Izland már várja a turistákat, ráadásul van egy meglepetésük is

Ezzel lépéselőnybe kerülhet az északi szigetország.

Az izlandi miniszterelnök, Katrin Jakobsdottir bejelentette, hogy országa június 15-én megnyitja a határait a látogatók előtt, igaz, május 15-től már elkezdenek beengedni tudósokat, filmes stábokat és sportolókat az országba, nekik módosított karanténban kell tölteniük pár napot.

A júniusi nyitás lényege és legpozitívabb tulajdonsága, hogy a más országokban Spanyolország, Anglia, Franciaország – tapasztaltaktól eltérően 

a beérkezők választhatnak egy azonnali teszt vagy a kéthetes karantén között.

Az izlandi kormány azt is elmondta, hogy a beérkezőknek valószínűleg le kell majd tölteniük egy alkalmazást a telefonjukra, amivel követni tudják a mozgásukat. Az alkalmazást úgy fejlesztették, hogy a benne keletkező adatokat csak az illető telefonján tárolják, ezért a személyes adatok miatt aggódó jogvédők sem elégedetlenkedhetnek.

Izlandon májusban eddig mindössze három új fertőzést regisztráltak, emiatt a helyiek joggal lehetnek optimisták.

"Ha a turisták visszatérnek a szigetre, azt szeretnénk, hogy készen álljunk a fogadásukra, és minden olyan mechanizmus startra készen álljon, amivel megfékezhetünk egy újabb hullámot. Izland stratégiája a széleskörű tesztelés, a nyomkövetés és az izoláció volt, és ezek eddig hatékonynak bizonyultak. Erre a teljesítményre akarunk építkezni, hogy biztonságos környezetet hozzunk létre azok számára, akik szeretnének egy kis környezetváltozást mindazok után, amiken keresztülmentünk" – mondta Thordis Kolbrun Reykfjord Gylfadottir turisztikai és innovációs miniszter.

A 300 ezer fős Izlandon összesen 1801 esetet regisztráltak, és tíz haláleset történt.

covid-19 | nyitás | karantén | koronavírus | teszt

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom