Minden idők luxusjacht-fogását hozták össze a finnek

Mennyi hajójuk van még talonban az orosz oligarcháknak?

Huszonegy jachtot foglalt le a finn vámhatóságok szerdán, amelyek a gyanújuk szerint orosz oligarchák érdekeltségébe tartoznak. A hajókat jelenleg egy helyen gyűjtötték össze, amíg ellenőrzik, pontosan kinek a tulajdonában állnak.

„Ezek nem 150 méteres szuperjachtok – mondta el a finn vámhatóság vezetője, Sami Rakshit a Bloomberg Newsnak –, de azért nem is olyan hajók, amiket átlagemberek megengedhetnek maguknak. Jelen pillanatban még nem állítjuk azt, hogy ezek a hajók az érvényben lévő szankciók alá esnek, de azon dolgozunk, hogy ezt kiderítsük.”

Márciusban a finnek már lefoglaltak egy 32 méteres hajót, ami Dmitrij Medvegyev volt orosz elnökhöz köthető, aki jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke.

Peter Uszmanov jachtját, a Dilbart Hamburgban foglalták le

Korábban már Olaszországban, Horvátországban, Angliában és Spanyolországban is foglaltak le olyan jachtokat, amelyek Putyinhoz köthető oligarchákhoz tartoztak.

Olasz vámhatóságok foglalták le azt a vitorlást, amely néhány éve a világ szinte minden dizájnmagazinjában feltűnt különleges alakjával. Az ikonikus hajó a milliárdos Andrej Melcsinyenkó birtokába tartozik. Igor Szecsin Amore Vero névre hallgató jachtjára a francia vámosok csaptak le. Egy észak-toszkánai kikötőben pedig azt a Seherezádé nevű jachtot őrzik, amely valószínleg egyenesen Putyin elnökhöz köthető, igaz, a hatóságok még nem tudták bizonyítani, hogy a 700 millió dolláros hajót birtokló több fedőcég az orosz elnökhöz köthető-e.

A Seherezádét jelenleg a carrarai kikötőben őrzik

A finn vámhatóság vezetője szerint a hajók addig maradnak lefoglalva, amíg ki nem derítik, hogy kik a tulajdonosok.

Ha érdekel, milyen az élet egy ilyen hajó fedélzetén, egy brit séf elmeséli neked.

Elképzelhetetlen, mi folyik egy szuperjacht fedélzetén egy magánséf szerint

Egy brit séf öt évet dolgozott jachtokon, többek között a katari királyi dinasztia és a Murdoch család hajóin.

vlagyimir putyin | oligarcha | jacht | finnország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom