Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben

A Nincs idő meghalni egyik jelenetsora igen impozáns körülmények között játszódik. A meredek sziklafalakkal, csattogó hullámokkal és viharos széllel tarkított drámai táj nemcsak epikus, hanem erősen elgondolkodtat azon is, hogy milyen jó lenne elutazni oda.

A történet szerint a helyszín egy fiktív sziget, amely vitatott területen, valahol Oroszország és Japán között található,

ám az ott játszódó jeleneteket valójában a Feröer-szigeteken forgatták, mindössze kb. ötszáz kilométerre a skót partoktól.

A hely pedig nem más, mint Kalsoy, egy hosszú, vékony szárazföld, amelyet a helyiek "A fuvola" becenévvel illetnek.

Alig száz lakosával a Feröer-szigetek egyik legkisebb (és legelszigeteltebb) területe, melyet sem hidak, sem alagutak nem kötik össze a többi szigettel – vagyis tökéletes rejtekhelynek tűnik.

Kalsoyba szerencsére a Vágari repülőtéren keresztül viszonylag könnyen el lehet jutni.

Morózus szikláival, hihetetlen túraútvonalaival, aranyos fraterculák csapataival és túlviláginak tűnő északi fényeivel valóban vonzó célpontként kínálja magát.

Lars Schneider vonzódik a zord tájakhoz, bejárta már IzlandotKanadát és Alaszkát. Valamennyi túrájára elkísérte a kamerája, de amint kiszabadul a mindennapi munkát jelentő mókuskerékből, megnyugszik.

A hamburgi reklámfotósnak ilyenkor van ideje megvárni a tökéletes pillanatot egy kép elkészítésére. Nincs kapkodás, nincs teljesítési kényszer, egy teljesen ellentétes életben találja magát, ahol a felhőkre, a hegyekre, a vízesésekre kell csak figyelnie. Ugyan távol van a családjától és a barátaitól, de mint a legtöbbünknek, neki is szüksége van egy kis lassításra. Ehhez pedig tökéletes helynek tűnik a Feröer-szigetek.

(Forrás: Time Out, fotók: Unsplash, Getty Images)

forgatás | feröer | James Bond | Kalsoy | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom