Kreativitást igényel és még az élelmiszerpazarlást is csökkenti az új gasztrohóbort.
Az elmúlt hetekben a #ChaosCooking hashtag letarolta a TikTokot, ahol több már mint kétmillió említésnél jár. És bár a főzési módszer korántsem új, bárki kipróbálhatja.
A káoszfőzés egy nagyon egyszerű megállapításon nyugszik. Benézünk a hűtőbe, felmérjük a rendelkezésre álló alapanyagok körét és kijelentjük: "Igen, tudok ezzel valamit csinálni." A lényege pedig pontosan ez: felhasználjuk azt, ami tudunk és meglátjuk, mi sül ki belőle.
A káoszfőzés egyik koronázatlan királya @YourBarefootNeighbor, aki már közel egymillió követővel rendelkezik. Sikerének titka, hogy nem a fine diningra törekszik, hanem
a hétköznapi, otthoni hűtőtartalommal gazdálkodik.
Normál ételeket főz, egyszerű megoldásokkal, ez pedig sokak számára vonzó.
Azt mondja, a legtöbb hobbiszakácsnak többször is meg kell néznie egy receptet, mielőtt nekiáll az elkészítésének, közben pedig megállapítja, hogy egy sor hozzávaló hiányzik. Ezért elrohan az boltba, hogy beszerezze, de lehet, hogy éppen ott nem talál egyetlen darabot sem, így egy másik üzletet is fel kell keresnie.
A tiktokker azt vallja: nem megy vissza, nem megy át egy újabb üzletbe, csak azt veszi meg, ami könnyen hozzáférhető és így készít jól ételeket.
"Ez az igazi élet" - teszi hozzá.
(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty)
divat | gasztrotrend | tiktok | káosz | főzés | trend
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!