Kreativitást igényel és még az élelmiszerpazarlást is csökkenti az új gasztrohóbort.
Az elmúlt hetekben a #ChaosCooking hashtag letarolta a TikTokot, ahol több már mint kétmillió említésnél jár. És bár a főzési módszer korántsem új, bárki kipróbálhatja.
A káoszfőzés egy nagyon egyszerű megállapításon nyugszik. Benézünk a hűtőbe, felmérjük a rendelkezésre álló alapanyagok körét és kijelentjük: "Igen, tudok ezzel valamit csinálni." A lényege pedig pontosan ez: felhasználjuk azt, ami tudunk és meglátjuk, mi sül ki belőle.
A káoszfőzés egyik koronázatlan királya @YourBarefootNeighbor, aki már közel egymillió követővel rendelkezik. Sikerének titka, hogy nem a fine diningra törekszik, hanem
a hétköznapi, otthoni hűtőtartalommal gazdálkodik.
Normál ételeket főz, egyszerű megoldásokkal, ez pedig sokak számára vonzó.
Azt mondja, a legtöbb hobbiszakácsnak többször is meg kell néznie egy receptet, mielőtt nekiáll az elkészítésének, közben pedig megállapítja, hogy egy sor hozzávaló hiányzik. Ezért elrohan az boltba, hogy beszerezze, de lehet, hogy éppen ott nem talál egyetlen darabot sem, így egy másik üzletet is fel kell keresnie.
A tiktokker azt vallja: nem megy vissza, nem megy át egy újabb üzletbe, csak azt veszi meg, ami könnyen hozzáférhető és így készít jól ételeket.
"Ez az igazi élet" - teszi hozzá.
(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty)
főzés | divat | gasztrotrend | trend | tiktok | káosz
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!