Ilyen árakra készüljön az, aki élő fát vásárolna karácsonyra

A szakértő szerint a fák kisebbek és drágábbak lesznek, de a nordmann idén is mindent visz.

Udvardy Zsolt fenyőfaszakértő szerint az infláció és a rezsiárak növekedése a fenyőfa-termesztésre is hatott, aminek következtében sok termelő két méternél magasabbra nem is engedte megnőni a fákat, még a jellemzően alacsonyabb árkategóriába eső ezüst és lucfenyőket sem. Ennek következtében

a nagyobb ezüst- és lucfenyőkből idén kevés lesz a piacokon, a fák pedig jelentősen megdrágultak.

A nordmannál kilenc-tízezer, az ezüstnél hat-hétezer, a lucnál pedig négy ötezer forint/méteres árakra kell felkészülni.

Elmondása szerint idén is a legnagyobb kereslet a nordmann fenyő iránt lesz, az ezüstfenyő a második helyen szerepel az eladásokban, és a lucból adják el a legkevesebbet a kereskedők.

(Forrás: fenyőfa.com, fotó: Getty)

fenyőfa | energiaárak | karácsonyfa | energiaválság | infláció

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom