Így forradalmasíthatják az otthoni kávéfőzést a kávégolyók

Minden eddiginél zöldebb megoldást talált egy svájci cég a kávéfőzésre, amellyel a kapszulás kávékat lehetne kiváltani.

Sokunk számára egy csésze forró kávé elengedhetetlen része a napnak, azonban a rendkívül népszerű kapszulás kávék jelentős mennyiségű hulladékot termelnek. Egy svájci cég erre dolgozott ki egy környezetbarát alternatívát. A CoffeeB névre hallgató innováció tulajdonképpen előre pörkölt és őrölt kávé, amelyet

golyó formájúra tömörítenek és egy, a kapszulás kávéfőzőre hasonlító gépben oldanak fel.

A cég vezetője, Frank Wilde szerint az újításuk a házi kávéfőzés jövőjét testesíti meg, így már el is kezdtek azon dolgozni, hogy fokozatosan megszüntessék kapszulás kávéikat és teljesen kiváltsák a kávégolyókkal. A CoffeeB ráadásul

úgy ad alternatívát a hulladéktermeléssel járó kapszulás kávékra, hogy azok ízvilágát gyakorlatilag reprodukálja.

A kávégolyókat egy ultravékony, lebomló külső réteg tartja össze, a gömböket pedig egy speciális kávéfőzőbe kell adagolni. A golyók két méretben készülnek, így negyven, illetve száztíz milliliter kávé főzésére alkalmasak.

A CoffeeB alternatív kapszulái már megvásárolhatók Svájcban és Franciaországban, 2023-ban pedig Németországban is be akarnak mutatkozni.

Az elmúlt évtizedben köszöntött be a kapszulás kávék aranykora, egyes statisztikák szerint világszerte percenként körülbelül harminckilencezer kapszulát állítanak elő. Ezek alumínium és műanyag borításának lebomlása azonban ötszáz évig is tarthat, így egyre több márka fejlesztett ki újrahasznosítható alternatívát.

Sajnos azonban ezek többsége ugyanúgy a kukában végzik, mivel az újrahasznosítási lehetőségek nem állnak könnyen rendelkezésre. A fogyasztóknak a kapszulákat össze kell gyűjteniük és vissza kell juttatniuk a gyártónak, vagy gondoskodniuk kell azok átvételéről.

(Forrás: Euronews, fotó: Getty Images)

kávé | fenntarthatóság | kapszulás kávé | környezetvédelem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom