Keményen fellép maszknélküli utasai ellen egy légitársaság

Lehet, hogy itthon is ilyen keményen kellene fellépni azokkal szemben, akik nem viselnek maszkot?

Az amerikai Delta Airlines eddig 240 olyan utast tiltott ki a járatairól, akik megtagadták a maszk viselését – ők többet semmilyen Delta járton nem repülhetnek. A légitársaság szabályzata szerint az út során amaszk viselése nem ajánlott, hanem kötelező. A júniusban bevezetett intézkedés egyike azoknak, amelyekkel a Delta igyekszik megóvni utasai egészségét, noha a kormány részéről még nem hoztak olyan törvényt, ami az állampolgárok számára bizonyos helyeken kötelezővé tenné az arcot eltakaró maszk hordását.

Különösen augusztusban ugrott meg a maszktagadók száma, ebben a hónapban kétszer annyi utast tettek fel a tiltólisátra, mint júniusban és júliusban.

Noha a két ország helyzete a vírus függvényében (szerencsére) egészen más, vannak erős párhuzamok. A világ minden pontján egyre nő azoknak a száma, akik úgy érzik, hogy rájuk nem vonatkoznak az amúgy mindenkire kötelező szabályok, és éppen ezért nem viselnek maszkot, avagy az orruk alá, az állukra húzzák.

Mivel az elmúlt napokban Magyarországon is jelentősen megugrott a megbetegedések száma, és mindannyian látjuk, hogy van egy csökönyös kisebbség, amely nem tiszteli a szabályokat és mások biztonságát, egyre több vélemény követeli, hogy drasztikusabban lépjenek fel a „vírustagadóknak” nevezett csoport tagjai ellen.

A Delta saját szolgáltatásán belül tudja büntetni a szabályszegőket, itthon a kormányzat azonban hathatósabban is felléphetne azok ellen, akik a kijelölt helyeken (tömegközlekedési eszközökön, üzletekben) nem hordanak maszkot. A szigorítás – például tízezres pénzbírságok – ebben a pillanatban azért is lehetne hasznos, hogy a későbbiekben ne kelljen visszatérni oda, ahol tavasszal voltunk. Mivel hathatós intézkedések a szabályok betartására eddig nem történtek sehol az országban, nagy kérdés, fog-e változni a helyzet.

Mit gondolsz?

maszk | pénzbírság | vírustagadó | koronavírus | delta airlines

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom