Képzeletbeli 80 napos utazás az alkoholos italkülönlegességek körül

Képzeljünk el egy 80 napos barangolást, ami a világ különféle országainak és régióinak az alkoholos italkülönlegességeinek a megismeréséről szól! Melyek azok a remekek, amelyeket semmi pénzért ki nem hagynánk?

A cikkben ezzel a gondolatmenettel fogunk majd eljátszani. Azzal az apropóval, hogy a bejegyzés felültését természetesen Verne Gyula méltán híres örökbecsű regénye szolgáltatta. Úgyhogy kanyarodjunk is rá a részletekre!

Hogyan jöhet össze Verne Gyula leghíresebb regénye az alkoholos italokkal?

Maradjunk inkább az idehaza roppant mód népszerűvé váló rajzfilmváltozatoknál! Ahol ugyebár főhősünk, Willy Fog cilinderben és sétapálcával alakított felejthetetlen karaktert. Azzal a nem akármilyen ötlettel, hogy szeretné 80 nap alatt végigszáguldani a világot.

Egy kifejezetten előkelő angol társaság, a Reform Klub tagjaként pattan ki a koncepció a fejéből. Azt is hihetnénk, hogy az iDrinks italkülönlegességeiből kóstolt meg valami igazán remek darabot, és onnan a bátorság.

Annyi biztos, hogy a közlekedés üstökösszerű fejlődését szeretné meglovagolni képletesen szólva, és még 20.000 fontban fogadást is köt. Ez a kiindulópont. Mi pedig eljátszottunk a gondolattal, hogy a nagy utazás szüneteiben az egyes országokban milyen italokat fogyaszthatna.

80 nap alatt a Föld körül - ez egyszerűen nem múlhat el gin fogyasztása nélkül!

Már csak amiatt sem, mivel a történetünk kiindulópontja és első helyszíne nem más, mint London. Ahol ugyebár gyakorlatilag köztudott, hogy egy-egy kiadós angol ivászat bizony a pubokban kezdődik.

Ahol igazán zajlik az élet, és sok esetben nemcsak egyetlen pohárkával sikerül legurítani. Ennélfogva majdhogynem elképzelhetetlennek gondolnánk, hogy a brit italok alfájának számító gin kimaradna Willy Fog választásai közül.

Hiszen mégis a gin hazájában járunk, még ha csak fiktív módon is. Példának okáért könnyedén el tudjuk hozzá képzelni a nyár felülmúlhatatlanul nagy slágerét a briteknél, névszerint a Pimm’s No. 1 Gint.

Játszunk el a gondolattal: milyen italok nem maradhatnának el egy ilyen utazás során?

Vagyis gondoljunk bele néhány pillanatig, hogy mi magunk indulunk 80 napon át tartó Föld körüli utazásra! Képzeljük csak el, hogy az egyes országokban megállva melyek azok az italok, amiket ki nem hagynánk?

El tudjuk képzelni például a németországi látogatásunkat sörös örömök nélkül? Kimaradhatna a választásaink közül a hamisítatlan brit rum? Skóciában járva elkövetnénk azt a bűnt, hogy egyetlen pohár whisky sem csúszik le?

Hosszú lehetne még a felsorolás. Hiszen ott van példaként a csodás orosz vodka, nem beszélve a tradicionális japán, olasz, vagy francia italokról. Legyünk őszinték, nem akármilyen kalandokat tartogatna egy 80 napon át tartó barangolás.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Górcső alatt az adminisztratív munkakörök

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom