Nagyon sokan utaznak így és rengetegen megbánják

Ha sok cuccot szeretnénk magunkkal vinni az útra, kézenfekvő választásnak tűnik a kerekes bőrönd. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy be is váltja a hozzáfűzött reményeket.

Sokan nekiindulnak a praktikus eszközzel azok közül is, akik jól ismerik a népszerű úti célok óvárosainak lépcsőkkel és macskakövekkel tűzdelt utcáit. A nagy meglepetés azonban igazán azokat a tengerentúlról érkező utazókat éri, akik a nyaralás során szembesülnek először a nem túl kerékbarát körülményekkel.

Legalábbis ez derül ki abból a rengeteg TikTok-videóból, amelyben fiatal utazók a kerekes bőröndről igyekeznek lebeszélni a nézőiket, dokumentálva saját rossz tapasztalataikat.

Az egyik videóban például egy csapat lány egy horvát városban húzza a bőröndjeit.

Nem hallgattál az anyukádra, amikor azt mondta, hogy ne pakolj túl sok cuccot, és most vonszolhatod a hatvan kilós bőröndöt egy lépcsőkkel teli városban"

- áll a képaláírásban.

https://www.tiktok.com/@sarahhands/video/7239880260014165291

Egy másik videóban az látható, ahogy egy lány egy „szuperszűk“ lépcsőn cipeli a bőröndöt. Mint mondja, az ilyen lépcsők nagyon gyakoriak Európában, és ahol csak megszálltak, küszködtek.

https://www.tiktok.com/@tonitellsthetruth/video/7240004024399842561

Egy újabb utazó azt mondja, ha egyetlen tanácsot adhatna az utazással kapcsolatban, az az lenne, hogy hagyjuk a guruló bőröndöt. "Ne induljatok gurulós bőrönddel Európába" - mondja, hozzátéve, hogy "Olaszország macskaköves utcáin négyből három kerék életét veszti".

Nem Európa ugyanakkor az egyetlen úti cél, ahol az embernek problémája adódhat a bőrönddel. Egy tiktoker három hónapig utazott Délkelet-Ázsiában egy huszonöt kilós bőrönddel, amelynek, mint mondja, Szingapúrban minden kereke kipattant.

A lebeszélő videók ellenére sok utazó kitart, és azt mondja, hogy semmi pénzért nem váltana sima táskára vagy hátizsákra.

A legjobb persze az lenne, ha az embernek sem húzni, sem cipelni nem kellene a bőröndöt. Nos, most már erre is van megoldás.

(Forrás: NZ Herald, képek: Getty Images)

 

csomagolás | utazás | kerekes | gurulós | csomag

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom