Kezdje ideális fűnyíróval a tavaszt, és könnyítse meg munkáját!

Tavasszal a jó idő megérkeztével a természet újraéled. Zöldellni és rügyezni kezdenek a fák, bokrok, a virágok kibújni látszanak, és a fű is megújult erőre kap. Ez sokak számára jó hír, azonban az utóbbi természeti jelenség többekben kétségeket vált ki, hiszen a tavasz egyet jelent a fűnyírással.

Manapság már számos fűnyíró közül válogathat a terep jellegzetességeinek és saját preferenciáinak megfelelően. Azonban érdemes tüzetesebben utánanéznie, annak érdekében, hogy valóban a legideálisabbat válassza.

A fűnyírók típusai

A fűnyírók nem csak a gyep karbantartására, de gondozására is szolgálnak, hiszen mindamellett, hogy általa kisebb lehet a fű, sűrűbbé is válhat, így kaphat egy gyönyörű gyepet. Konstrukció alapján különböző fűnyírók közül válogathat a piacon, azonban minden egyes fajtának megvan a maga előnye és hátránya egyaránt.

  • A dobos fűnyíró, ahogyan azt a neve is sejteti, egy emelt dobból áll, amelyben kések találhatók. Ez a típus alkalmi kaszálásra és magasabb fű nyírására egyaránt alkalmas, azonban nem használható a gyep gyakori és precíz gondozására.
  • Az alternáló fűnyíró kasza mozgópengékkel rendelkezik, így könnyen megbirkózik a magas fűvel és a nagyobb területekkel egyaránt. Kaszálási minősége kifejezetten jó, mindamellett, hogy nagy vágási szélességgel rendelkezik. Hátránya, hogy sík terepen képes csak használni, és a füvet minden esetben össze kell takarítania maga után.
  • Az orsós fűnyíró egy olyan mechanikus eszköz, amely kifejezetten precíz vágásra képes, így az angol gyep gondozása is rábízható.
  • A rotációs fűnyírók számítanak a legnépszerűbb készülékeknek hazánkban, mivel igen univerzálisak. Bátran használhatók családi házak, nyaralók, telkek kertjeiben. A gépezet motor meghajtású tengelyen forgó késekkel rendelkezik, amelynek hatékonyságát köszönheti.

A rotációs fűnyírók típusai meghajtás szerint

A fűnyírók továbbá különböző meghajtású motorokkal rendelkezhetnek, azonban mindez meghatározza a teljesítményt, a művelt terület nagyságát és tulajdonságait, valamint egyéb lényeges tényezőket egyaránt. A benzinmotornak köszönhetően a fűnyíró kifejezetten nagy teljesítményre lesz képes, így elbír a magasabb fűvel, és nehezebb terepekre is alkalmas. A benzinnek köszönhetően bárhol használhatja, nincs elektromos tápegységhez kötve, így nagyobb területekre is alkalmas. Hátrányaihoz tartozik a magasabb árfekvése és a nehezebb súlya, ami miatt emelkedősebb telken nehéz lehet a használata.

Az elektromos motor kisebb területeken alkalmas, ahol több a fa és az egyéb akadályok, hiszen könnyebb a súlya és jobb a manőverezhetősége is. Ára alacsonyabb, azonban a kábel miatt mozgása korlátozott. Teljesítménye is alacsonyabb, mint a benzines társának.

Végül az akkumulátoros motor is igen népszerű változat, mivel könnyű manőverezni és magas a mozgásszabadsága is, de kevésbé hatékony füvesebb területeken.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom