Nem tesztelik a Kínából érkezőket, de kitaláltak helyette valami mást a belgák

A belga egészségügyi miniszter, Frank Vandenbroucke vázolta az új intézkedéseket.

A Covid-tesztet ugyan nem teszik kötelezővé a távol-keleti országból érkező utazóknak, hetente kétszer vizsgálni kell viszont a Kínából jövő repülőgépek szennyvizét, és genomszekvenálást is végre kell hajtani rajta, hogy ki tudják szűrni az esetleges új variánsokat.

Frank Vandenbroucke úgy véli, hogy a kötelező Covid-tesztnek nem sok értelme lenne, tekintettel az ország méretére és a Kínából érkező kevés közvetlen járatra. Mint mondta, egy ilyen intézkedést akkor lenne érdemes bevezetni, ha minden uniós országra kiterjedne, amit Belgium egyébként szorgalmaz is.

Ennek hiányában

egyelőre csak a Kínából érkező, a koronavírussal összefüggő tüneteket észlelő utazóknak kell PCR- vagy antigénvizsgálatot végeztetniük

egy genomikai szekvenálással is foglalkozó laboratórium segítségével.

Egyre több európai ország vezeti be a Kínából érkezők tesztelését, legutóbb például Spanyolország döntött az új intézkedésről.

(Forrás: Portfolio, képek: Getty Images)

szennyvíz | repülő | belgium | kína | teszt

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom