Példátlan, amit a királynő temetésére érkező külföldi vezetőktől kértek

A II. Erzsébet királynő állami temetésére Londonba tartó külföldi államfőket és házastársaikat arra kérték, hogy ha lehetséges, kereskedelmi járatokkal érkezzenek az Egyesült Királyságba, ne magángéppel. Az elsődleges ok nem a környezetvédelem.

A szervezők azért kérték ezt, mert a londoni Heathrow repülőtér nem alkalmas ilyen sok magánrepülőgép fogadására és tárolására. Akik mégis ragaszkodnak a magánrepülőhöz, azoknak valamelyik London környéki, kevésbé forgalmas repülőteret kell választaniuk, így viszont a fővárosba jutás nem lesz könnyű, mert a helikopteres transzfert megtiltották az amúgy is nagy légi forgalomra hivatkozva.

A világ vezetői emellett nem mehetnek saját autóikkal a szeptember 19-én a Westminster Apátságban tartandó temetésre „a szigorú biztonsági és közúti korlátozások miatt”. Ehelyett

buszokkal szállítják majd őket oda egy nyugat-londoni helyszínről.

Az államfők a temetés utána részvétnyilvánító könyvet írhatnak alá a Lancaster House-ban, és legfeljebb háromperces beszédet mondhatnak a néhai királynő tiszteletére. A gyászszertartás után gyalog kísérik át őket az apátság területén lévő Dean's Yardba, ahol James Cleverly külügyminiszter ad fogadást, majd autóbusszal térnek vissza Nyugat-Londonba, ahol ismét beszállhatnak az autóikba.

A hivatalos dokumentumok szerint minden országból csak az államfőket és házastársaikat illetve partnereiket hívták meg a temetésre,

az apátság ugyanis várhatóan annyira zsúfolt lesz, hogy limitálni kellett a résztvevők számát. Azok az államfők, akik nem tudnak részt venni az eseményen, küldhetnek maguk helyett hivatalos képviselőt, például a kormányfőt vagy egy magas rangú minisztert. III. Károly király a gyászszertartást megelőző este a Buckingham-palotában ad fogadást a tengerentúli vezetőknek.

A Buckingham-palota közleményéből kiderül, hogy meddig gyászolja a királyi család Erzsébetet, itt pedig arról olvashatsz, hogy milyen hatással volt II. Erzsébet arra, hogy mit eszünk és iszunk.

(Forrás: RTL, képek: Getty Images, Unsplash)

temetés | államfő | Erzsébet királynő | II. Erzsébet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom