Párizs köszöni szépen, de nem kér többé a buszokból

Barcelonához, Amszterdamhoz vagy Velencéhez képest nincs akkora bajban Párizs a turistainvázót illetően, mégis drasztikus lépést tervez a városvezetés: kitiltaná a buszokat a belvárosból.

Emmanuel Gregoire polgármester-helyettes kijelentette, hogy mostantól nem látják szívesen a buszokat Párizs szívében, mert az utóbbi időben rengeteg panasz érkezett a zajra, a forgalmi dugókra és a szmogra, ezek pedig nagyrészt a központban cirkáló turistabuszoknak köszönhetőek.

Nemcsak a távolsági buszokra vonatkozna a kitiltás, hanem a főbb nevezetességek között közlekedő, városnéző emeletes buszokra is.

A belváros felszabadítása érdekében a külső kerületekben parkolókat alakítanának ki, hogy aztán onnan tömegközlekedéssel jussanak el a turisták Párizs centrumába. Gregoire szerint a változások elkerülhetetlenek, amihez alkalmazkodniuk kell az utazási irodáknak is, a városba érkezőket pedig környezetkímélőbb eszközök (kerékpár, elektromos roller) használata felé terelnék.

Tisztában van vele, hogy a városnéző buszokra elsősorban az idősebb emberek miatt van szükség, és az esetleges kitiltás megnehezítené az idegenvezetők dolgát, de szerinte mindenkinek a város igényeihez kell igazítania a munkáját.

Az elmúlt évben Franciaország végzett a világ leglátogatottabb országait tömörítő lista élén (közel 90 millióan keresték fel), míg Párizsba szintén rekordot jelentő mennyiségű, 50 millió turista érkezett.

Ez is érdekelhet:

Amszterdam túlzsúfolttá vált, a jövőben csak a "minőségi turistákat" szeretnék vonzani

Hollandia területe feleakkora sincs, mint Magyarországé, mégis képes volt 18 millió turistát vonzani 2017-ben. A látogatók nagy többsége a fővárost célozta meg, ami viszont kezd túlzsúfolttá válni. Mi lehet a megoldás?

(Fotók: Unsplash)

városnéző | buszok | belváros | invázió | forgalom

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom