Harmincmillió forintot kaphatsz, ha a vadregényes szigetek valamelyikére költözöl

Az ír kormány bőkezű, nyolcvanezer eurós támogatással ösztönzi azokat, akik az ország valamelyik szigetére költöznének.

Az ajánlat az ország Élő szigeteink (Our living islands) nevű programjának része, amely harminc, a szárazföldhöz hidakkal nem kapcsolódó és az árapály által elvágott szigetet szeretne támogatni, és amely az ország szárazföldi részén már működő, Croí Cónaithe elnevezésű kezdeményezés kiterjesztése.

Skellig Michael-sziget világörökségi keresztény apátsággal

A juttatást az kaphatja meg, aki vállalja, hogy egy 1993 előtt épült és legalább két éve üresen álló ingatlant vásárol valamelyik szigeten és azt felújítja.

A pénzt ezekre a munkálatokra lehet felhasználni, például szigetelésre és szerkezeti javításokra.

Elhagyatott ház Arranmore szigetén

A szigetek közt találjuk többek között az arany homokos, sziklákkal ölelt Arranmore-t és a mindössze százhatvan lakosú Clare-szigetet, amely a túrázók paradicsoma. Bővebb információk az Our Living Islands weboldalán találhatók.

Ha külföldön kezdenél új életet, ezekben az országokban lehetsz a legboldogabb, ez a hét izgalmas város pedig fizet azért, hogy odaköltözz.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

írország | szigetek | költözés | támogatás | lakásvásárlás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom