Könyv is jár az üzleti ebéd mellé a budapesti Liszt Étteremben

Az olvasás és a gazdagság közötti összefüggés egyértelműen kimutatható, a könyvekből megszerezhető tudás a siker egyik legfőbb biztosítéka. A világ legprogresszívebb üzletembereinek és üzletasszonyainak napirendjében meghatározó helyet foglal el az olvasás, ezért is gyarapodik az Aria Hotel Budapest Liszt Étterme a Business Lunch program keretében egy szakmai és tudományos könyvtárral, melynek kezdő köteteit a New York Times és a The Washington Post bestsellerlistái alapján válogatták össze és szállíttatták Budapestre. Aki betér a Liszt Étterembe egy, a Jóvér Ferenc séf által megálmodott üzletiebéd-menüre, ingyen kölcsönözheti ki ezeket a köteteket.

Mi a közös Elon Muskban, Mark Zuckerbergben, Bill Gatesben és Warren Buffettben azonkívül, hogy a világ leggazdagabb emberei közé tartoznak? Mindannyian megrögzött könyvmolyok, akik rendíthetetlenül hisznek az olvasás világmegváltó erejében. Számukra a könyv a legjövedelmezőbb befektetés, hisz kimeríthetetlen tudásvágyuk tette sikeressé őket, gazdagságuk egyik titkaként is a folyamatos önfejlesztést szokták említeni.

Az Egyesült Államok legnagyobb befektetőjének tartott Warren Buffett szerint teljesen mindegy, hogy az ember épp hol tart az életében, folyamatosan képeznie kell magát, mert ez az egyetlen, ami sikerre vihet bámilyen vállalkozást.

Míg számos statisztika szerint a világ lakossága egyre kevésbé vesz a kezébe könyvet, a legbefolyásosabb üzletemberekről és üzletasszonyokról épp az ellenkezője mondható el.

A Facebook alapítóatyja, Mark Zuckerberg minden két hétben egy új könyvet, míg a Microsoft megálmodója, Bill Gates évente ötven könyvet olvas el, Mark Cuban befektetőguru pedig napi három órát tölt olvasással, mert számára ez ad valódi magabiztosságot. Az amerikai televíziós műsorvezető és filantróp, Oprah Winfrey is nagy rajongója a könyveknek, az üzletasszony szerint ezek segítettek neki kitörni a szegénységből, és vezették el személyes szabadságához.

Az Aria Hotel Budapest a Library Hotel Collection tagja, testvérintézménye a New York-i Library Hotel, amely hatezer könyvből álló könyvtárat jegyez.

A Liszt Étterem szakmai és tudományos könyvtárában épp ezért az amerikai és európai üzleti életben is jártas szakemberek, valamint a New York-i közkönyvtár közelében alakult Library Hotel Collection vezetői által ajánlott, a legfrissebb trendeket bemutató kötetek kapnak helyet.

Megtalálható lesz David Epstein Range: Why Generalists Triumph in a Specialized World című könyve, mely szerint nem létezik haszontalan tudás, a több, egymástól független területen megszerzett információk birtokában pedig kiemelkedő sikereket lehet elérni. A Washington Post az év egyik legjobb vezetői készségekkel kapcsolatos könyvének nevezte Cal Newport: Digital Minimalism című művét, melyben a fiatal professzor arra ösztönöz, hogy a siker érdekében csökkentsük a digitális technológiára szánt időt, és saját elménkre fókuszáljunk, ez a fajta produktív magány hamar meghozza a kellő eredményt. Elérhető lesz a What Every Body Is Saying című könyv is, melyet Joe Navarro, az FBI egykori ügynöke, a viselkedéselemzés nemzetközileg elismert szakértője írt, ahogy Andy Puddicombe volt buddhista szerzetes, tudatosság-szakértő The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness című munkája is, mely ahhoz ad tanácsokat, hogy a meditáció miként segítheti a szellemi frissesség fenntartását.

Kim Scott, aki dolgozott a Google és az Apple csapatában is, a legsikeresebb üzletasszonyok tapasztalatai alapján írta meg a kifejezetten női vezetőknek szóló Radical Candor című bestsellerét, melyben arra ösztönzi a vezető helyzetben lévő társait, hogy lépjenek fel a velük szemben támasztott klasszikus elvárásokkal, az alázattal és az udvariassággal szemben, passzivitás helyett pedig a jobb kapcsolatok kialakítására és karrierjük folyamatos fejlesztésére biztatja őket.

Magyar nyelven is olvasható már Melinda Gates – a Microsoft alapító, Bill Gates feleségének – írása, A nő helye, melyben olyan mélyszegénységben élő, diszkriminált asszonyokat mutat be, akik rendkívüli erővel képesek voltak alapjaiban megváltoztatni életüket, és irányt mutatni sorstársaiknak.

Ezeket a motiváló műveket bárki ingyen kikölcsönözheti, aki betér a Liszt Étterembe egy üzletiebéd-menüre. A Liszt Étterem számára kiemelten fontos, hogy a gasztronómiát kulturális keretben értelmezze: nyitáskor egy monarchiaszakértő fiatal angol történész segítségével folytattak kutatásokat, hogy feltárják a régió gasztronómiai történelmét, míg az ételek elnevezése az Aria Hotel Budapest zenei koncepciójához illeszkedik.

A vendégek inspiráló környezetben egy órán belül kényelmesen el tudják fogyasztani a business lunch menüt, melyet Jóvér Ferenc séf álmodott meg: "Olyan egyszerű, mégis népszerű fogások szerepelnek az étlapon, melyek mindenkiben kellemes emlékeket ébresztenek" – mondja.

A szivarszoba hangulatú Library teremben és a csillogóan sikkes tükörszobában felszolgált business lunch étlapján három fogás szerepel: leves vagy saláta, főétel és desszert, vegán lehetőségekkel kiegészítve. A hetente változó menü ára ötezer forint, amely tartalmazza a szervizdíjat, a szálloda saját palackozású szűrt vizét, valamint a Liszt étterem ellenállhatatlan, helyben sült házi kenyerét vajjal. A hétköznap 12 és 15 óra között elérhető Intermezzo névre keresztelt üzletiebéd-menü mellett továbbra is minden héten megtalálható lesz a kínálatban a sokak által kedvelt Aria Burger is.

Ez is érdekelhet:

Ezért nem hiszek többet a könyvborítóknak

A sokadik lelombozó könyv után már meggondolja az ember, higgyen-e a színes-szagos csomagolásnak.

könyv | liszt étterem | business lunch | kölcsönzés | menü

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom