Egy kaliforniai étterem nem szeretné, ha bármi is rajtuk múlna koronavírus-ügyben, ezért különleges intézkedéseket vezettek be. Már az ajtóban ellenőrzik leendő vendégeik testhőmérsékletét, és ha hőemelkedést tapasztalnak, náluk nincs maradás. Maguk részéről ezzel szeretnének hasznosat tenni járványügyben.
Ezenkívül a dolgozók is napi kétszeri ellenőrzésen esnek át, a kilincseket, székeket, a vendégekkel érintkező összes felületet napjában többször fertőtlenítik. Az étterem tulajdonosa maga is kínai származású, ezért különösen érintettnek érzi magát a helyzetben, hiszen a tágabb család tagjai közül többek is karantén alá kerültek Kínában. Nem pánikol, kelteni sem szeretné, csupán felelősen gondolkozik a vendéglátásról egy olyan városban, ahol a világ összes szegletéből érkeznek emberek – vallja.
Az intézkedést január végén vezették be, az étterem ajtaján kommunikálják a szabályokat, és azt is, hogy ez egy biztonságos, egészséges vendéglátóegység.
A gyakorlat alapján eddig kevesen voltak azok, akik személyiségi jogaikra hivatkozva visszautasították a gyorstesztet és ezzel együtt az étkezést is – írja a The Orange Country Register.
A testhőmérésen még senki sem bizonyult gyanúsnak, viszont az egyértelműen elmondható, hogy az étterem forgalma visszaesett.
De ugyanez igaz a többi kínai étteremre a régióban, sőt, valószínűsíthetően az egész világban. Los Angelesben például körülbelül harmincszázalékos a kínai vendéglátóhelyek bevételének visszaesése, amióta felütötte a fejét a koronavírus.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Unsplash)
lázmérés | koronavírus-járvány | étterem | koronajárvány | kalifornia | koronavírus
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!