Egy kaliforniai étterem testhőt mér az ajtóban a világjárvány megfékezése érdekében

Egy kaliforniai étterem nem szeretné, ha bármi is rajtuk múlna koronavírus-ügyben, ezért különleges intézkedéseket vezettek be. Már az ajtóban ellenőrzik leendő vendégeik testhőmérsékletét, és ha hőemelkedést tapasztalnak, náluk nincs maradás. Maguk részéről ezzel szeretnének hasznosat tenni járványügyben. 

Ezenkívül a dolgozók is napi kétszeri ellenőrzésen esnek át, a kilincseket, székeket, a vendégekkel érintkező összes felületet napjában többször fertőtlenítik. Az étterem tulajdonosa maga is kínai származású, ezért különösen érintettnek érzi magát a helyzetben, hiszen a tágabb család tagjai közül többek is karantén alá kerültek Kínában. Nem pánikol, kelteni sem szeretné, csupán felelősen gondolkozik a vendéglátásról egy olyan városban, ahol a világ összes szegletéből érkeznek emberek – vallja.

Az intézkedést január végén vezették be, az étterem ajtaján kommunikálják a szabályokat, és azt is, hogy ez egy biztonságos, egészséges vendéglátóegység.

A gyakorlat alapján eddig kevesen voltak azok, akik személyiségi jogaikra hivatkozva visszautasították a gyorstesztet és ezzel együtt az étkezést is – írja a The Orange Country Register.

A testhőmérésen még senki sem bizonyult gyanúsnak, viszont az egyértelműen elmondható, hogy az étterem forgalma visszaesett.

De ugyanez igaz a többi kínai étteremre a régióban, sőt, valószínűsíthetően az egész világban. Los Angelesben például körülbelül harmincszázalékos a kínai vendéglátóhelyek bevételének visszaesése, amióta felütötte a fejét a koronavírus.

Ez is érdekelhet:
Megvan, melyik lehet az első nagy légitársaság, amely csődbe megy a koronavírus miatt

A brit Flybe fapados légitársaság egy hete ment tönkre, most viszont egy sokkal komolyabb versenyző került csődközelbe.

(Fotók: Unsplash)

 

koronavírus | kalifornia | koronavírus-járvány | lázmérés | vendéglátás | étterem

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom