A borok szerelmesei július 22-én és 23-án Hegymagason, a Bencze Családi Birtokon találkozhatnak a natúrboros szcéna hazai és külföldi képviselőivel. A Lees Brothers borkereskedés nagy gonddal válogatott szortimentjével is meg lehet majd ismerkedni ezen a két napon.
Hogyan tud a borász a természettel összhangban dolgozni, miért jó, ha teret engedünk a fáknak és az állatoknak a szőlőben, milyen bor készül egy félvad ültetvényről? Ezeket is megtudhatják az érdeklődők, akik a termelőkkel személyesen is találkozhatnak, beszélgethetnek és kóstolhatnak, mindezt
a Szent György-hegy lenyűgöző panorámájával a háttérben.
A délután folyamán mesterkurzusok szerepelnek a programban permakultúra, agroforestry és wilding témákban, illetve a borkóstoló mellett nagy hangsúlyt kap a gasztrokínálat is, melyről idén a 101 Bisztró csapata gondoskodik:
fergeteges baókkal és további izgalmas signature ételekkel érkeznek az eseményre.
Vasárnap reggel az Artizán csapata készíti a reggelit, legújabb szerelemprojektjükkel, a Pan’ni-val települnek ki a helyszínre. Ebben az évben a reggeli italokat a Bányai Coffee biztosítja – a Costa Rica-i kávésztorijuk más aspektusból világít majd rá a Back to the Wild tematikára.
A birtokon lehetőséget biztosítanak a sátrazásra, az eseményre életre hívott fesztiválkemping pedig a kóstolótól pár lépésre található.
Jegyárak:
- Summer Camp kóstolójegy sátrazási lehetőséggel: 19 ezer forint / fő. A jegy tartalmazza a rendezvényen való részvételt, welcome itallal és korlátlan kóstolással a helyszínen jelen lévő borászok kínálatából (18:00-23:00), kóstolópoharat, egy 101 Bisztró ételkupont & sátorhelyet fesztiválkempingben.
- Summer Camp kóstolójegy sátrazási lehetőséggel és reggelivel: 28 ezer forint/fő. A jegy tartalmazza a rendezvényen való részvételt, welcome itallal és korlátlan kóstolással a helyszínen jelen lévő borászok kínálatából (18:00-23:00), kóstolópoharat, egy 101 Bisztró ételkupont, sátorhelyet & a vasárnapi brunch-on való részvételt. A jegyek megvásárolhatóak a Lees Brothers oldalán.
(Fotók: Csordás Ádám)
Lees Brothers | 101 bistro | rendezvény | bor | gasztronómia | Bencze Családi Birtok
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!